LG G5

LG, compania sud coreeana care este un chalange redutabil pentru cealalta mare companie, cunoscuta si apreciata in egala masura, din aceeasi tara surprinde piata cu o abordare noua a conceptului de smartphone. Nu, nu reinventeaza camera foto de pe un astfel de terminal, cu toate ca doua camere principale in loc de una este ceva nou, insa vine cu o idee inedita in ceea ce priveste modularitatea diferitor piese componente. Astfel de intentii au mai fost incercate si de altii, incercari nu atat de bine conturate.  Propunerile inginerilor si designerilor industriali creatori ai acestui brand sunt imbracate intr-o forma de prezentare ingenioasa care le face deosebit de interesante scotand in evidenta noi posibilitati de abordare.

In rest, G5-ul de la LG este un flagship prin inzestrarile care definesc fiecare aspect drept excelente ale momentului.

Design si display

La o prima vedere noul smartphone de la LG nu impresioneaza dar are totusi o anumita prestanta. Grosimea de 7,7 mm si greutatea de 159 grame situeaza acest singleSIM in zona medie a performantelor la acest aspect. Atrage atentia pe partea frontala prin extremitatile superioara si inferioara usor curbate. Unibody-ul se prezinta in patru variante cromatice – silver, titan, gold, pink – a carei parte din spate vine intr-un finisaj cu tenta metalica. Locasul senzorului de amprenta ce are si functia on/off si cel al camerelor de 16MP si de 8 MP intre care este incastrat blitul ies putin din planeitatea ansamblului. Butoanele de volum sunt pozitionate pe laterala stanga in timp ce pe laterala dreapta se gaseste compartimentul special pentru nanoSIM si microSD. In rest, sunt prezente toate dotarile standard regasite pe un smartphone de top inclusiv portul infrarosu care transforma device-ul in telecomanda precum si camera selfie de 8 MP.

lg g5 005

Ecranul este unul dintre cele mai bune dintre cele ce pot fi gasite in piata. Touchscreen-ul capacitiv este un LCD IPS de 5,3 inch diagonala ce are o rezolutie QHD (2560×1440 pixeli cu 554 ppi). Detalii, culori, contraste, luminozitate, intr-un cuvant toate caracteristicile, sunt dintre cele mai ofertante. Cum era de asteptat, protectia este asigurata de Corning Gorilla Glass de ultima generatie, a patra.

Module

Pe laterala stanga a smartphone-ului G5, in partea de jos, se gaseste un buton destul de greu de observat ce, printr-o apasare usoara, permite accesul la modulul in care este fixata bateria de 2800 mAh. Acesta este modulul cu care dispozitivul vine din fabrica. Unul din ceilalti “Friends”, modalitatea prin care producatorul si-a denumit modulele, are incastrata o baterie suplimentara de 1200 mAh alaturi de cateva butoane prin care pot fi controlate camerele la un nivel semiprofesionist. Al treilea modul este de fapt un amplificator de sunet lucrat impreuna cu Bang & Olufsen,celebrul brand specializat in domeniul audio.

Prezenta acestor module imprima conceptului de smartphone noi valente de dezvoltare si de exprimare. Pentru utilizatori, este de dorit ca aceasta experienta sa nu fie una singulara.

Camere

Un alt aspect la care LG G5 impresioneaza este dat de camere. Pe partea fata se afla o camera de 8 MP cu un f/2.0 foarte permisiv care pe langa faptul ca face fotografii reusite in aproape orice conditii de iluminare, filmeaza si la 1080 p cu 30 fps. Pe partea din spate se gasesc cele doua obiective ale dual-cam-ul care a facut impresie. O “sticla” are 16 MP si o deschidere de f/1.8 iar a doua este inzestrata cu 8 MP si un f/2.4. Daca prima camera are o deschidere de 78°, la cea de-a doua aceasta este de 135°. Cum se traduc aceste detalii? Camera cu 8 MP poate surprinde cadre extra wide, fapt care adauga un plus evident unei fotografii printr-o imagine panoramica.

Hardware si sistem de operare

Faptul ca dotarile hardware sunt de top nu surprinde pe nimeni. Pe chipset-ul Qualcomm Snapdragon 820 este incastrat procesorul quad-core cu 2×2,15 GHz si 2×1,6 GHz alaturi de GPU Adrena 530. Cei 4 GB ai memoriei RAM permit platformei sa lucreze impecabil. Stocarea informatiilor se face pe cei 32 GB care pot fi extinsi pana la un maxim de 2 TB cu ajutorul unui card microSD.
Ca sistem de operare intalnim pe G5-ul de la LG Android 6.0.1 (Marshmallow) peste care a fost suprapusa interfata UX. Rularea aplicatiilor de orice fel este lina si in acelasi timp rapida.

 LG G5 poate fi considerat telefonul anului 2016, cel putin a primei jumatati a acestuia, datorita in primul rand redefinirii conceptelor privind constructia modulara a unui astfel de dispozitiv. Urmeaza apoi toate celelalte inzestrari chiar daca exista puncte de vedere mai putin favorabile privitoare la design.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *