Cei ce apeleaza abuziv 112 vor fi bombardati cu SMS

Incepând cu luna noiembrie 2008, a intrat in vigoare decizia care stabileste conditiile de realizare a comunicatiilor catre Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU), precum şi un prim set de măsuri care vor fi luate împotriva celor care apelează abuziv 112.

După ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu operatorii şi autorităţile vor încheia protocoalele cu SNUAU şi vor implementa sistemul, cei care vor suna abuziv la numărul unic de urgenţă 112 vor fi bombardaţi cu SMS-uri. Acest lucru se va întâmpla în cel mult 30 de zile de la intrarea în vigoare a deciziei.

„Bombardamentul cu SMS-uri” va fi aplicat timp de trei luni, urmând ca după această perioadă ANC să evalueze impactul pe baza statisticilor furnizate de operatorul sistemului şi să decidă continuarea bombardamentului cu SMS-uri sau implementarea unor alte metode menite să limiteze abuzurile.

Decizia mai stabileşte şi condiţiile tehnice şi economice de realizare a comunicaţiilor către SNUAU şi măsurile necesare pentru a asigura disponibilitatea informaţiilor de localizare şi identificare ale abonaţilor.

Această decizie a fost elaborată pentru a completa cadrul normativ necesar implementării soluţiei de localizare a apelantului agreate în cadrul Grupului de lucru format din MCTI, STS, ANC, Romtelecom şi operatorii de telefonie mobilă, astfel încât România să evite continuarea procedurii declanşate de Comisia Europeană pentru nerespectarea prevederilor europene legate de funcţionarea numărului unic de urgenţă 112.

Sursa: ANRCTI

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *