HTC Diamond review

Dupa luni de cercetari, producatorii de la HTC au reuşit să dezvolte un concurent la fel de compact pentru iPhone de la Apple, cu deosebirea ca dispune de cateva functii in plus fata de acesta. Lansarea oficiala a fost in data de 6 Iunie, dispozitivul primind un nume pe masura, anume HTC Touch Diamond. Cititi mai jos un review al acestui dispozitiv.Desi nu a starnit atat de multe valuri ca rivalul iPhone de la Apple, HTC a avut vanzari foarte bune mai ales catre clientii de business. Delefonul poseda sistemul de operare Windows Mobile si are incorporate multiple functii de birou (office).

HTC a lucrat foarte mult la partea de design a dispozitivului, astfel incat acesta sa poata concura cu iPhone. HTC Diamond este predecesorul modelului HTC Touch, insa este putin mai inalt, mai subtire si cu o latime mai mica decat acesta. Capacul din spate pare slefuit sub forma unui diamant, si se apropie ca aspect ca modelul Prism de la Nokia. Carcasa se muleaza perfect in palme si in buzunar.

O functie neobisnuita a HTC Diamond este un accelerometru prin intermediul caruia se poate controla anumite functii ale telefonului prin simple miscari ale acestuia prin aer. De exemplu puteti respinge un apel printr-o simpla intoarcere a telefonului cu fata în jos catre masa. Functia de accelerometru nu este insa noua intre telefoanele mobile, ea fiind prezenta de exemplu la unele din telefoanele de la Sony Ericsson din seria W.

Tot datorita accelerometrului, HTC Diamond oferă posibilitatea de a schimba intre Landscape Mode si Potrait Mode in functie de pozitia în care il tinem in aer (orizontal sau vertical).

Legat de Internet si transmisii de date, HTC Diamond vine cu browserul Opera Mobile 9.5 preinstalat. Prin intermediul D-Pad se pot mari sau micsora usor text sau poze si puteti da scroll rapid. HTC Diamond poseda 3G, Wi-Fi prin intermediul careia va puteti conecta la orice Hotspot si Bluetooth.

Legat de multimedia, HTC Diamond are o memorie interna de 4GB, suficienta pentru a viziona peste 8 ore de film sau a asculta peste 1000 de melodii in format MP3. Camera foto este pozitionata in spate si are o rezolutie de 3,2 MP, suficienti pentru o calitate ridicata a pozelor. Insa din pacate nu exista flash, ceea ce inseamna ca pentru a avea o poza reusita, aceasta trebuie facuta in locuri cu lumina suficienta, de preferat la lumina zilei.

Caracteristici display: LCD TFT, cu diagonala de 2.8 inci, rezolutie display (pixeli): 640×480 (VGA), numar culori: 65,536.

Pentru navigare HTC Diamond vine cu un GPS Reciever incorporat, insa acesta nu are software pentru a-l folosi preinstalat, deci e necesara instalarea unui soft separat.

Preturi HTC Diamond:
In Romania, HTC Diamond se poate gasi la magazinele de profil la preturi in jur de 1600 – 1900 RON.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *