Lenovo ThinkPad X1 third generation

Deloc surprinzator, elanul luat de Lenovo in implementarea pe scara larga a celor mai bune tehnologii este un gest de gratitudine pentru marea masa a utilizatorilor. Pentru a atinge cea mai de sus treapta a suprematiei este totusi nevoie de o dezvoltare echilibrata pe toate cele trei nise care conteaza cu adevarat in universul IT, acestea fiind nisa smartphone-urilor, cea a tabletelor si cea a laptopurilor/notebookurilor. Daca la celelalte doua inginerii concernului mai au mult de lucru, in ceea ce priveste laptopurile target-ul este pe cale sa fie atins. Aproape vazuta ca o adevarata dinastie, seria din care face parte ultraportabilul ThinlPad X1 a ajuns deja la a treia generatie. Cu cele 1,3 kg greutate, super puterea de procesare data de i7 de la Intel si carcasa extrem de rezistenta laptopul rescrie istoria.

Design

Primul lucru remarcat la  ThinlPad X1 este grosimea de numai 1.9 cm, fapt care il situeaza in clasa laptopurilor care aproape ca nu deranjeaza nici un geanta de birou si nici in rucsac. Liniile sigure, chiar indraznete, delimiteaza volumele si, in acelasi timp, dau senzatia ca se continua intr-o fluiditate placuta privirii. Culoarea neagra imprima intregului ansamblu o anume emotie. Curat, elegant, sobru. Materialul din care este construita carcasa, fibra de carbon, ii confera acestuia rezistenta marita la accidente dar si o fiabilitate ridicata. Testat in conditii extreme, laptopul se prezentat foarte bine. Astfel, micile zgarieturi, cateva picaturi curse dintr-un pahar varsat din intamplare vor fi absorbite de duritatea acestei splendide imbracaminti.

laptop lenovo ultra slim 001

Display si tastatura

Ecranul laptopului  ThinlPad X1 din a treia generatie este un superb LED IPS (In Plane Switching) de 14 inch diagonala si cu o rezolutie 2560×1440 pixeli. Standardul WQHD (Wide Quad High Definition) si tehnologiile ascunse in spatele panoului confera culoriilor o stare naturala si contraste profunde. Imaginea, per ansamblu, se vede bine si datorita caracteristicii LED backlit care lumineaza uniform toata suprafata. Unghiurile de vizibilitate sunt foarte largi, aproape de 180 de grade, fapt care permite adoptarea aproape oricarei pozitii atat a monitorului cat si a utilizatorului fara schimbari importante in ceea ce priveste calitatea imaginilor. Tastatura se ridica si ea la pretentiile laptopului  ThinlPad X1. De tip insula, iluminata, cu taste bine definite care au cursa scurta, aceasta este special conceputa pentru sedinte lungi de tastare. TouchPad-ul este mare, bine definit, sensibil si dotat cu suport pentru atingeri multiple.

Performante

Ultraportabilul este echipat cu un procesor Intel i7 5600U din clasa Broadwell. Acesta are doua nuclee fizice dar dispune de tehnologia Hiperthreading care le transforma in patru nuclee psihice. Construit pe tehnologia de 14 nm, procesorul este tractat la 2,6 GHz in modul standard si la 3,2 GHz in Turbo Boost. De partea grafica se ocupa procesorul grafic integrat HD Graphics 5500. Memoria de lucru are o capacitate de 8 GB si este pe un singur slot. Pentru pastrarea datelor importante ThinkPad X1 dispune de o unitate de stocare SSD cu 240 GB spatiu disponibil.

Pe partea de multimedia, laptopul vine cu microfoane duale integrate si camera web HD. Difuzoarele stereo de 1 W fiecare sunt asistate de tehnologia Dolby Home Theater pentru un sunet de exceptie si ca intensitate si ca acuratete.

Pe partile laterale sunt dispuse porturile HDMI, mini DisplayPort si doua USB 3.0 dintre care unul RapidChange. Pentru conectarea la internet se foloseste modulul Wireless 802.11 ac 2×2, care in paranteza fie spus are capacitate Gigabit, iar pentru schimbul rapid de fisiere modulul Bluetooth 4.0. Laptopul este compatibil si cu tehnologia 4G.

Autonomia de pana aproape 11 ore este data de bateria Li Ion cu 8 celule. Aici se simte si consumul redus de resurse care caracterizeaza tipul de procesor cu care vine device-ul. Sistemul de operare preinstalat este Windows 8.1 Pro.

Laptopul Lenovo  ThinkPad X1 din a treia generatie este unul dintre cele mai usoare dispozitive de aceste gen. In plus, configratia interna de top il propulseaza intr-un top al celor mai buni. Se vede, se simte si chiar se aude ca ThinkPad-ul creste semnificativ de la o generatie la alta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *