Pierderea de date si recuperarea lor
|Ce trebuie facut in cazul in care ati pierdut datele informatice de care depinde propria afacere? O astfel de pierdere nu poate fi recuperata printr-un anunt la mica publicitate. Este nevoie de putin mai mult efort. Cea mai simpla rezolvare este sa apelati la serviciile unei firme specializata in recuperarea de date.
Pierderea de date este o realitate
Chiar daca vi s-a intamplat pentru prima data sau inca nu vi s-a intamplat pana acum, pierderea datelor este o realitate cruda dar recuperabila a lumii supertehnologizate in care traim si poate fi cauzata de o mare varietate de cauze, de multe ori independente de actiunile sau de vointa noastra. In ciuda tuturor progreselor tehnologice, unitatile de stocare tind sa aiba in continuare o durata de viata limitata. De exemplu, hard disk-urile functioneaza fara nici o interventie externa pe o durata de trei pana la sase ani, discurile optice au o durata medie de viata de pana la treizeci de ani. Diferenta aceasta spune absolut totul despre cele doua parti componente ale unui sistem informatic. Alte cauze care duc inevitabil la pierderea unor date importante sunt date de functionarea defectuoasa a hardware-ului sau a intregului sistem, atacurile cu virusi informatici sa cele de tip malware, defectiuni ale software-ului sau alte cauze care pot fi catalogate ca naturale.
Ce este si cine se ocupa cu recuperarea de date
Vorbim de un proces de recuperare date de pe un suport de stocare deteriorat sau corupt atunci cand acesta devine imposibil de accesat folosind procedurile obisnuite de accesare a datelor. In unele situatii, recuperarea datelor implica si recuperarea diferitor fisiere sterse neintentionat sau intentionat de pe un suport perfect utilizabil. Seviciile profesioniste de recuperare a datelor pierdute in diferite conditii sunt oferite de firme specializate in astfel de procese tehnologice, prin intermediul unor specialisti inalt calificati in acest domeniu. Acesti specialisti sunt secondati in demersurile lor de o serie de instrumente hardware si software special concepute pentru astfel de sarcini.
De ce avem nevoie de servicii de recuperare a datelor
Informatizarea pe scara larga a serviciilor oferite populatiei, apelarea la servicii computerizate in toate aspectele legate de activitatile zilnice de catre mai toate companiile, mari sau mici, sunt doar doua dintre motivele care au condus la o crestere a fluxului de date in ultimul deceniu, de exemplu, intr-un ritm ametitor de rapid. Este foarte posibil ca un numar de 100 kb sa valoreze mult mai mult decat valoarea sa. In astfel de conditii piederea unor date importante, cantitatea este o dimensiune neglijabila comparativ cu calitatea celor pierdute, este inevitabila.
Situatiile de genul acesta, pierderea unor date, pot conduce la dezastre financiare in lant, la falimente sau pot crea un haos de proportii in viata oamenilor obisnuiti. Scenariile avand ca baza pierderea de date pot avea un aer mai mult sau mai putin apocaliptic, dar consecintele reale pot avea urmari destul de dureroase pentru perdantii de date. Iata de ce avem nevoie de servicii de recuperare a datelor oferite de specialisti IT de o mare valoare profesionala.
Pierderea de date este recuperabila
O ingrijorare fireasca pentru oricine are de-a face cu pericolul de pierdere a datelor informatice. Chiar daca exista situatii in care astfel de pierderi sunt irecuperabile, rata de succes a recuperarilor soldate cu reusite este impresionanta comparativ cu cauzele care pot genera colapsarea datelor. De exemplu, daca se pot recupera datele dintr-un hard disk scapat de la etajul zece al unei cladiri, informatiile stocate pe un suport de stocare care a fost inundat cu apa de mare pot fi declarate iremediabil pierdute.
Mai devreme sau mai tarziu defectarea unui spatiu de stocare pe care il detineti este inevitabila. Pentru linistea voastra este bine sa stiti ca posibilitatea de recuperare a datelor pierdute este, in mare masura, posibila.
Se pot recupera date si cu R-Studio. Am formatat tot hardul din greseaala si am reusit sa recuperez tot ce era prin el. Bineinteles ca nu am mai scris nimic dupa formatare, de aceea probabil ca am reusit sa scot tot.