Apple Mac Pro

Apple a anuntat lansarea noului model Mac Pro ce contine 8 nuclee si o arhitectura a sistemului ce ii permite să obtina performante de 2 ori mai ridicate decat ale predecesorului sau. Mac Pro combina 2 procesoare Intel Quad Core Xeon la 3.2 GHz, si pană la 4TB spatiu de stocare. Sistemele Apple Mac Pro suportă până la 32GB de memorie DDR2 ECC fully buffered 800MHz in 8 sloturi FB-DIMM. Mac Pro include 4 locuri pentru unittile de hard disk-uri ce suportă atat Serial ATA cat si SCSI.

Philip Schiller, vicepresedinte senior Apple a declarat ca „Noul Mac Pro este cel mai rapid Mac pe care l-am produs. Cu procesare 8-core Xeon la 3.2 GHZ, magistrala frontală la 1600 MHz si memorie la 800 MHz, noul Mac Pro incorporeaza cea mai rapida arhitectura Intel Xeon de pe piata.”

Sistemul Mac Pro este poate fi dotat cu:
– placa gradica: ATI Radeon HD 2600 XT cu 256 MB memorie video (
are suport pentru GeForce 8800 GT cu 512 MB memorie video sau NVIDIA Quadro FX 5600 cu 1.5 GB memorie video).
doua procesoare Intel Quad-Core Xeon (pe 45 nm) la 3.2 GHz.
– pana la 4 TB spatiu de stocare,

suport pentru 2 unitati optice SuperDrive,
– sloturi PCI Express 2.0, port 3D stereo pentru aplicatii “stereo-in-a-window”.
5 porturi USB 2.0,
– 2 porturi FireWire 400, si 2 porturi FireWire 800,
– intrari si iesiri audio optice si analogice,
– 2 porturi Gigabit Ethernet,

– jack pentru casti audio.

Mac Pro poate fi echipat cu 4 placi video, putand astfel fi conectat la 8 monitoare de 30”.
Mac Pro este ideal pentru editare video prin integrarea optionala a unitatilor de stocare  cu 15.000 rpm  (rotatii pe minut) cu performante citire / scriere de pană la 250MB/s in RAID 5.

Pe fiecare Mac Pro este instalat sistemul de operare Leopard, a sasea versiune a celui mai avansat sistem de operare din lume.
Tastatura ultrasubtire este realizata din aluminiu, iar Bluetooth 2.0 incorporat ajuta la reducerea numarului de cabluri prin achizitionarea unei tastaturi sau mouse Apple Wireless.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *