NVidia si Microsoft vor oferi PC-uri performante la preturi avantajoase

NVIDIA a anuntat ca, în efortul de a oferi o experienţă de utilizare totală pe computerele compacte eficiente energetic, platforma NVIDIA® ION™ a fost certificată pentru sistemul Windows Vista. Alături de versiunile premium ale sistemului Microsoft Windows şi de platforma NVIDIA ION, notebook-urile şi PC-urile compacte vor putea beneficia pentru prima dată de graphică avansată şi funcţii multimedia complete.

Microsoft Corp. a certificat platforma NVIDIA ION cu drivere Windows Hardware Quality Labs (WHQL) concepute pentru operarea în condiţii ideale cu Windows Vista Home Premium. NVIDIA lucrează împreună cu Microsoft, producătorii de PC-uri, dezvoltatorii software şi partenerii Windows pentru a putea livra pe piaţă computere dezvoltate pe platforma ION până în vara anului 2009. Mini-notebook-urile şi desktop-urile compacte dezvoltate pe platforma ION vor furniza performanţe de top în categoria din care fac parte, la preţuri începând de la 299$.

“Utilizatorii se aşteaptă la o experienţă Windows completă pe o varietate mare de PC-uri. Ceea ce mulţi oameni numesc astăzi “netbook” este de fapt un notebook mai mic şi au aşteptări asemănătoare de la acesta. Datorită platformei NVIDIA ION şi a sistemului Windows Vista Home Premium, utilizatorii se pot bucura de experianţa Windows premium pe notebook-urile de mici dimensiuni şi desktop-urile compacte. De la navigarea web şi verificarea căsuţei de e-mail, până la rularea filmelor, ION este o soluţie excelentă pentru nevoile tehnologice zilnice”, a declaratMike Ybarra, General Manager al diviziei Windows din cadrul Microsoft.

Microsoft a certificat platforma NVIDIA ION astfel încât calculatoarele dezvoltate pe aceasta vor putea oferi:
• Suport pentru formatul de înaltă definiţie 1080p, inclusiv filme Blu-ray
• Experienţă extraordinară în jocuri, suportând Microsoft’s DirectX 10 API
• Suport pentru opţiunile premium ale sistemului Windows Vista precum Aero Glass şi Flip3D
• Accelerare GPU pentru editare foto rapidă şi codare video

Certificarea Microsoft WHQL pentru Windows Vista Home Premium validează platforma NVIDIA ION ca un produs finit care poate fi livrat pe piaţă.

“NVIDIA ION şi Windows sunt o pereche perfectă,” a declarat Drew Henry, General Manager al diviziei MCP din cadrul NVIDIA. “Este un lucru extraordinar ca am colaborat cu Microsoft pentru a oferi platforma ION cu sistemul Windows dezvoltatorilor de notebook-uri şi PC-uri compacte la preţuri avantajoase, realizare care nu a fost posibilă cu alte soluţii. Este un mare câştig pentru utilizatori!”

Despre platforma NVIDIA ION
Platforma NVIDIA ION oferă un salt de performanţă în sectorul graficii mainstreem – folosind numai jumătate din spaţiul ocupat de soluţiile tradiţionale – pentru notebook-uri şi PC-uri mai compacte, mai rapide, mai dinamice şi mai complexe decât orice altă soluţie asemănătoare existentă pe piaţă. Platforma ION foloseşte puterea oferită de procesorul Atom alături de unitatea de procesare vizuală NVIDIA.

Sursa: Comunicatedepresa

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *