Google Chrome – noul browser de la Google

Google a lansat un nou browser de Internet, si anume Google Chrome. Dupa cum declara cei de la Google pe pagina oficiala, acesta este un browser proiectat pentru a face Internetul mai rapid, mai usor si mai sigur. Browserul are un design minimal, care va ofera un mod de utilizare foarte usor. Cititi mai departe avantajele si dezavantajele acestui nou browser.Casuta de navigare: Aceasta are integrata atat cautare pe Web, istoric web, bara de adrese, sugestii in timp ce tastati.

Pagina noua: Cand deschideti o noua pagina, veti vedea o selectie vizuala a celor mai vizitate site-uri, a celor mai utilizate motoare de cautare, a celor mai recente pagini si file inchise.

Scurtaturi aplicatii: Utilizati aplicatii Web făra a deschide browser-ul. Scurtaturile permit incarcarea directa a aplicatiilor online favorite.

Controlul erorilor: Fiecare fereastra pe care o utilizati se executa independent in browser, astfel incat dacă o pagina nu mai raspunde datorita erorilor, aceasta nu va afecta restul paginilor deschise in browser. (din Task Manager se inchide doar acea pagina cu erori, si nu tot browserul).

Modul incognito: Daca vreti ca paginile pe care le vizitaţi sa nu apara in istoricul Web, se poate alege modul incognito.

Navigare sigura: Google Chrome va avertizeaza daca vreti sa deschidetiun site suspectat de phishing, malware sau nesigur.

Cand instalati Google Chrome, se pot importa toate marcajele, istoricul si parolele din browserul deja existent.

Viteza cu care se incarca siteurile este foarte buna, vizibil mai buna decat in Firefox sau Internet Explorer. Acest lucru insa se datoreaza si designului minimal, fara a fi incarcat de skinuri, si lipsa pluginurilor care pot afecta viteza de incarcare a paginilr web.

Taburile sunt afisate in bara de titlu, ceea ce aeriseste si mareste si mai mult spariul liber destinat continutului siteurilor.

Google Chrome vine cu un “inspector” integrat pentru cod HTML si CSS. (gen FireBug in Firefox).

Acestea sunt principalele avantaje ale acestui nou browser.

Ca dezavantaje, putem enumera:
– lipsa skinurilor. Browserul are un design minimal insa se asteapta ca in viitor sa apara si skinuri pentru a va personaliza dupa bunul plac browserul.
– lipsa de pluginuri, asa cum are Firefox de exemplu. Avand in vedere ca Google Chrome este inca in varianta beta, se asteapta ca in timp sa apara diferite pluginuri.
– pentru inceput, acest browser se poate instala doar pe Windows, dar inginerii Google dezvolta versiuni si pentru Macintosh si Linux.
– lipsa “mouse gestures” si a unor setari avansate pentru taburi

Puteti instala Google Chrome de aici: http://www.google.com/chrome

Daca ati instalat acest browser, va rugam lasati aici impresiile voastre.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *