Internet Explorer 8 (beta 2)

Versiunea Internet Explorer 8 de la Microsoft a ajuns oficial la versiunea beta 2. O modificare importanta in Internet Explorer 8 este compatibilitatea mai mare cu standardele web, capitol la care Internet Explorer nu a excelat in versiunile anterioare. Dintre noile functionalitati din IE8 sunt lucruri pe care browserele rivale (in special Firefox 3) le au deja de mai mult timp.

Unele din noile functionalitati in Internet Explorer 8 sunt Webslices si Accelerators. Webslices reprezinta un RSS mai complex, posibil contextual  si cu o mai mare varietate de content. Accelerators ofera acces rapid din orice pagina la site-uri si servicii folosite frecvent de catre utilizator.

IE8 are o functionalitate ce permite trecerea la modul de vizualizare IE7 pentru un astfel de site. Astfel, daca un site vizualizat cu IE8 apare “stricat”, utilizatorul poate trece la modul IE7 apasand pe un buton, “broken page”, care apare in bara de adrese.

IE8 va avea un adress bar inteligent, similar cu cel din Firefox 3, ce poate fi folosit atat pentru scrierea adresei, cu sugestii de auto-complete, cat si pentru cautare in history si in feed-urile de RSS.

O functionalitate interesanta este gruparea tag-urilor pe culori, Tab-urile deschise dintr-un link de pe o pagina vor avea aceeasi culoare cu cea a tab-ului sursa, pentru o mai usoara identificare a paginilor legate intr-un fel intre ele. Tab-urile dintr-un acelasi grup pot fi inchise printr-o singura actiune. IE permite revenirea la tab-urile deschise inainte de un crash al browserului, dar si posibilitatea de a redeschide unul din ultimele tab-uri inchise din greseala.

Microsoft introduce termenul InPrivate care grupeaza noi functionalitati de securitate (un mod de browsing “privat”, prin care informatiile personale legate de browsing sa nu fie accesibile altor persoane ce folosesc acelasi browser sau site-urilor vizitate). Primele 3 astfel de functionalitati sunt InPrivate Browsing, InPrivate Blocking si InPrivate Subscriptions.

IE Beta 2 dispune de o viteza mai buna de rulare datorita unui script engine imbunatatit. Microsoft nu a dat detalii despre data cand Internet Explorer 8 va fi lansat oficial. Internet Explorer 8 se afla in continuare in stadiu de testare si va fi inclus in sistemele de operare Windows urmatoare.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *