Wolfram Alpha – un nou motor de cautare

wolfram alpha motor de cautareIn aceasta luna se va lansa un nou motor de cautare, despre care specialistii spun ca va rivaliza cu celebrul motor de cautare de la Google. Noul motor, denumit Wolfram Alpha, intelege ce intrebare i se pune si raspunde in functie de aceasta, spre deosebire de Google, care returneaza o lista de siteuri ce corespund cautarii.In loc sa afiseze o lista de siteuri spre siteuri ce contin cuvintele introduse cautate, Wolfram Alpha cauta informatii si ofera raspunsuri.

De exemplu, daca introduceti in casuta de cautare fraza: “Care este capitala Frantei?”, raspunsul nu numai ca va contine raspunsul “Paris”, ci si locatia geografica, fotografii din oras, destinatii turistice, cazare in Paris si alte informatii folositoare.

Potrivit Dr. Wolfram, informatiile din baza de date sunt mai intai verificate de catre experti, spre deosebire de informatiile de pe alte siteuri cum ar fi Wikipedia.

Noul motor de cautare nu va functiona pe perechi de intrebari si raspunsuri salvate in baza de date. Se va folosi de algoritmi matematici pentru a da un raspuns corect. Wolfram Alpha se bazeaza pe programul Mathematica, o unelta adesea folosita de oamenii de stiinta, ingineri si profesori pentru probleme matematica extrem de dificile.

wolfram-alpha motor de cautare

Mai jos aveti un video de prezentare al noului motor de cautare:

“Am vrut sa facem toata cunoasterea acumulata de civilizatia umana accesibila prin intermediul computerului. Nu eram sigur ca asa ceva este posibil si sunt surprins ca a iesit atat de bine”, a declarat dr. Stephen Wolfram, inventatorul softului, un fizician de 49 din SUA.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *