Securitatea datelor

In ultimii ani prezenta computerelor, laptopurilor, tabletelor, intr-un cuvant a device-urilor IT, in activitatea zilnica de la birou sau de acasa a devenit o constanta si chiar o necesitate. Contracte, conturi bancare, agende, filme, muzica, jocuri sunt cele mai des intalnite informatii digitale cu care interactioneaza un om obisnuit sau un om de afaceri. Utilitatea inaltei tehnologii nu poate fi pusa la indoiala, ea asigurand si un mijloc de distractie si relaxare de calitate dar si o productivitate marita. In plus, posibilitatea de acces la anumite informatii oriunde s-ar afla doritorul , aduce un punct in plus in argumentarea sustinerii ideii de utilitate a IT-ului.

Dar, la fel ca in multe alte situatii, in spatele unor lucruri bune si frumoase stau ascunse unele pericole. Unul dintre aceste pericole este dat de lipsa unei securitati a datelor stocate pe unitatile specifice. Infectarea acestora cu diverse programe rauvoitoare, imposibilitatea accesarii sau chiar stergerea informatiilor sunt realitati care, pentru a le combate eficient, este nevoie de parcurgerea catorva pasi simpli.

Salvarea datelor prin backup

Pentru asigurarea unui confort in ceea ce priveste stocarea in siguranta a datelor si accesul imediat la acestea, specialistii IT au oferit de-a lungul timpului o serie de solutii. Una dintre cele mai bune dintre acestea dar din pacate, insuficient folosita este backup-ul de date. Altfel spus, salvarea informatiilor importante intr-un mediu sigur. Acest mediu poate fi un hard disk extern daca vorbim de un utilizator obisnuit sau de un volum relativ mic de date sau spatiul oferit de servere. Tot de spatiul oferit de servere vorbim si daca este folosita tehnologia “in cloud” insa aici este vorba de servere externe pozitionate in diverse locatii.

securitatea datelor

In esenta, backup-ul de date este recomandat sa fie facut imediat dupa ce a fost instalat sistemul de operare impreuna cu aplicatiile curente precum si dupa ce au fost scrise informatiile care se doresc a fi salvate pentru a fi folosite mai tarziu. Pentru acest al doilea aspect nu exista o perioada de timp bine determinata, salvarea datelor putand fi facuta la diverse intervale de timp. Verificarea integritatii si posibilitatii de acces la salvarile efectuate se va face in mod regulat. O activitate importanta care poate fi facuta de oricine si oricand, prezenta unui specialist fiind benefica dar nefiid necesara.

Recuperarea datelor

Daca se intampla ca din diferite cauze datele importante sa fie sterse sau pierdute prin degradarea mediului de stocare, acestea pot fi recuperate prin doua modalitati principale date de programele de recuperare care pot fi gasite pe internet sau prin serviciile oferite de firmele specializate in recuperarea de date. Apelarea la programele gasite pe internet contra cost sau gratuite ridica o serie de riscuri. Lipsa unor cunostinte de specialitate este impedimentul major in abordarea unei indeletniciri atat de complexe si totodata delicate. Daca este necesara desfacerea hdd-ului pentru inlocuirea unei piese sau a unui ansamblu de piese intr-un spatiu neconform, pericolul pierderii definitive a datelor este si mai mare.

In aceste conditii, serviciile oferite de firme specializate in recuperarea de date sunt esentiale. Realizate de profesionisti, in conditii de siguranta si securitate asigurate de un mediu protejat si tehnica specifica, probabilitatea de recuperare este foarte apropiata de maxim o suta de procente. Totusi, exista un mic procentaj de nereusite datorate mai multor motive, majoritatea independente de serviciile oferite.

 BIT Data Recovery ofera Diagnosticare Gratuita in maxim 24 de ore pentru orice mediu de stocare defect! Pentru informatii suplimentare accesati pagina recuperaridate.ro .

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *