Acer Predator 8
|Acer isi diversifica oferta adresata cu precadere pasionatilor de gaming cu tableta Predator 8. Dupa succesul fulminant avut de seria de laptopuri prezentate sub brand-ul predator, producatorul asiatic s-a hotarat sa vina cu o oferta concreta adresata acestei nise. Si cum concurenta are o serie de produse cu dotari tehnice de cel mai inalt nivel care pierd in fata potentialilor doritori tocmai prin costurile ridicate care le implica achizitionarea unui astfel de device, oferta Acer este cel putin rezonabila din acest punct de vedere. Este o stare de fapt cunoscuta de toata lumea ca preturile mici vin cu inzestrari tehnice pe masura lor. Cu un aspect incitant si cu o configuratie hardware deosebita tableta Acer Predator 8 este exceptia care confirma regula.
Design
Felul in care arata aceasta tableta inspira un anumit sentiment de agresivitate prin cele patru difuzoare, pozitionate in fiecare colt cu materialul protector colorat in rosu. Spatele este construit din aluminiu in cea mai mare parte. Marginile sunt dintr-un policarbonat de foarte buna calitate. Finisajul este inteligent realizat, ca de altfel si imbinarile dintre cele doua materiale, aspectul oarecum tridimensional dandu-i o anumita prestanta. Logo-ul brand-ului este pozitionat chiar in centrul device-ului. Partea fata este dominata de display-ul incadrat de o rama cat se poate de subtire. Toate inzestratile intalnite si pe celelalte tablete – camere, porturi, sloturi etc. – sunt prezente si pe Acer Predator 8. Greutatea de 350 de grame nu este asemanatoare cu a celei mai usoare tablete si nici grosimea de 8,6 mm nu il fac cel subtire dispozitiv mobil, insa aceste caracteristici fizice o fac sa stea bine in mana. Intr-un cuvant, aspectul deosebit de atragator va atrage multe priviri si va starni interesul multor gameri si nu numai.
Display
Ecranul cu care vine tableta are 8 inch diagonala si rezolutie FullHD data de cei 1900×1200 pixeli. Concentratia de pixeli per inch este de 283. LCD-ul TFT touchscreen dispune si de matricea WXUGA. Cu astfel de proprietati, imaginile redau cele mai fine detalii evidentiate de culorile vii si de contrastul pe negru bine accentuat. Luminozitatea este si ea foarte buna la fel ca si unghiurile permisive de vizualizare.
Hardware
Renumele castigat de seria Predator trebuie sustinut prin toate mijloacele. Acesta pare sa fi fost motto-ul inginerilor de la Acer atunci cand au lucrat la configuratia hardware. Inainte de orice altceva, trebuie amintit faptul ca tableta Predator 8 este foarte bine optimizata pentru obtinerea celor mai bune performante. Toata constructia s-a facut in jurul procesorului Atom x7 tractat la 1,6 GHz. Daca este nevoie acesta poate urca pana la o frecventa de 2,4 Ghz. Memoria de lucru este de tip LPDDR3 si are 2 GB. Pentru spatiul de stocare interna producatorul propune doua variante: 32 GB si 64 GB. Pentru un plus de spatiu poate fi folosit un card microSD de maxim 128 GB. Pe segmentul retea – comunicare, device-ul sta la fel de bine. In acest scop prezenta modulelor Wireless 802.11 a/b/g/n si Bluetooth este justificata. Mai este prezent slotul pentru card microSD, portul microUSB si iesirea audio. Sistemul Quadio cu cele patru difuzoare ale sale nu este doar pentru o imagine mai buna ci chiar scoate un sunet rotund cu tonuri clare si corect redate.
Camere si software
Chiar daca nu sunt cele mai bune camere posibile, cele prezente pe tableta Predator 8 nu scad cu mult cota acesteia. Camera frontala are 2 MP in timp ce cea principala bucura doritorii de instantanee cu 5 MP. Performantele sunt decente pentru un utilizator care foloseste dispozitivul pentru jocuri si nu drept inlocuitor pentru un aparat foto cu pretentii.
Softul este Android 5.1 Lolipot. In mare parte este programul original, influenta Acer fiind foarte redusa. Multitudinea de aplicatii care vin deja instalate pot fi primite bine sau pot fi indepartate.
Acer Predator 8 este o tableta cu o configuratie mult peste medie, care arata bine si a carei baterie poate asigura o autonomie de pana la 10 ore. A fost gandita pentru jocuri si se comporta ca atare in prezenta acestora. Decizia finala in ceea ce priveste achizitionarea ei apartine utilizatorului fina