Reincarcarea cartuselor pentru imprimante
|Avand in vedere pretul destul de mare al cartuselor de cerneala noi, o solutie foarte buna si ieftina o reprezinta incarcarea manuala a cartuselor terminate.
Inainte de o reincarcare a cartuselor pentru imprimante, trebuie sa fim atenti la unele lucruri:
– kitul de reumplere cartuse trebuie sa fie pentru modelul de imprimanta pe care il avem, deoarece diverse modele de imprimanta folosesc tehnologii diferite de imprimare pe hartie. O alegere gresita a cernelii poate duce la defectarea capului imprimantei. Unele imprimante cu jet de cerneala folosesc cerneala fabricata pe baza de ulei in timp ce alte modele folosesc cerneala pe baza de apa;
– la tiparirea unui document, un factor important legat de calitatea imprimarii il reprezinta tipul hartiei folosite. Trebuie sa avem in vedere luminozitatea hartiei (cat de fina este suprafata hartiei) si absorbtia (pentru o claritate buna, hartia nu trebuie sa absoarba foarte mult tus);
– nu in ultimul rand, producatorul de cartuse are un rol important in calitatea tiparirii.
Exista doua mari tipuri de imprimante: cele cu jet de cerneala si imprimantele laser.
Imprimantele cu jet de cerneala sunt cele mai populare, datorita pretului scazut al imprimantei si al acesoriilor dar si calitatii bune a materialului tiparit. Picaturile de cerneala (dot) folosite cu aceasta tehnologie sunt foarte mici (in jur de 50 de microni in diametru). Acestea pot avea diverse culori care, in combinatie, pot produce imagini de o calitate foarte buna, asemanatoare celei fotografice.
In functie de modelul imprimantei si al firmei producatoare, cartusele vin in diverse combinatii, fie cartus separat de negru impreuna cu cel color, fie culorile cu negrul in acelasi cartus sau chiar cartuse separate pentru fiecare culoare principala (cartusul color foloseste culorile de baza – CMYK, pentru a forma culoarea dorita).
Cateva sfaturi pentru a prelungi durata de viata a unui cartus:
– imprimati cateva randuri din fiecare cartus cel putin o data pe saptamana;
– dupa terminarea tusului, reincarcati cartusul pentru a preveni uscarea si deteriorarea componentelor din interior;
– curatati capul cartusului in mod regulat (majoritatea modelelor de imprimanta permit acest lucru direct din softul imprimantei – clean head / clean cartridge).
Pe www.cartuse-imprimante.net puteti gasi o lista cu principalii producatori de imprimante si cartuse, precum si mai multe detalii despre procesul de reumplere cartuse, indiferent de producator: cartuse HP, cartuse Lexmark, cartuse Canon etc…
Speram ca aceste informatii sumare v-au fost de ajutor.
A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of similar analysis on this. He in fact purchased me breakfast because I found it for him.. smile.
Citez: “Exista doua mari tipuri de imprimante: cele cu jet de cerneala si imprimantele laser.”
Dar matricialele? Alea nu sunt imprimante? Chiar foarte importante…
Mai sunt si cele termice, mai putin importante…