Review: iPhone 3G

iPhone 3g
iPhone 3G

Apple iPhone 3G este deja disponibil din data de 11 iulie in 22 de state, iar pană la sfarsitul anului va fi disponibil in alte 48 de tari, printre care si Romania. In Romania, telefonul iPhone 3G va fi oferit de operatorul de telefonie mobila Orange.

iPhone 3G rezolva multe probleme care erau prezente la modelul anterior, dar cu toate acestea iPhone 3G va fi disponibil la un pret mai mic decat cel de la prima versiune, preturi ce pleaca de la 199 $.  Un dezavantaj ar fi acela ca, pentru a beneficia de un iPhone 3G original, va fi nevoie sa ne abonam sau sa prelungim abonamentul de telefonie mobila.

Cititi mai jos un review al telefonului Apple iPhone 3G.

Preturi

Steve Jobs, presedintele companiei Apple, a anuntat ca telefonul iPhone 3G se va vinde la pretul de 199$ pentru varianta de 8GB si 299$ pentru varianta de 299$.

Functionalitati

A aparut in sfarsit conectivitate 3G, dupa aproape un an de la aparitia primului model de iPhone.
Testele au aratat ca noul iPhone are o viteza de transfer mai buna decat predecesorul sau (rata de transfer este de 215 Kbps prin 3G, in timp ce pe vechea versiune viteza era de aproximativ 104 Kbps oferiti de EDGE).
Pe iPhone 3G  se poate instala orice program, fara a aparea riscul de a pierde garantia. Terminalul vine cu sistemul de operare Mac OS X v10.4.10. In plus, telefonul vine instalat cu Microsoft ActiveSync, util la sincronizarea e-mailurilor, dar si cu browserul Safari, care poate fi folosit pentru navigarea pe Internet. Noul iPhone 3G oferă 10 frecvenţe radio wireless, fata de 6 frecvente, cat avea modelul precedent.

Design

iPhone 3G este un telefon subtire, are spatele din plastic si un ecran de 3,5 inci cu touch screen
Din profil, noul iPhone arata identic cu vechul model. Apple a inlocuit fata de aluminiu a vechiului model cu o carcasa de plastic de culoare alba sau neagra.
Culoarea alba este prezenta la modelul de 16GB, in timp ce culoarea neagra este disponibila pentru ambele modele.
Ca dimensiuni, iPhone 3G măsoară 115,5 x 62,1 x 12,3 mm, fata de 115 x 61 x 11,6 mm la primului telefon Apple.
Versiunea 3G are spatele mai rotunjit fata de prima versiune, astfel incat poate fi controlat si tinut mai usor in palma.

Multimedia

Camera principala face poze cu o calitate foarte buna daca exista suficienta lumina. Din pacate, daca dorim sa facem poze pe timp de noapte,  flash-ul lipseste. Camera are o rezolutie de 2MP.
Camera secundara din pacate lipseste lipseşte, astfel incat nu se pot face convorbiri de tip video-conferinta.
La partea de audio, iPhone suporta urmatoarele formate: AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (formatul 1, 2 si 3), Apple Lossless, AIFF, si WAV.
Telefonul permite efectuarea mai multor operaţii simultan. Astfel, posesorul poate naviga pe internet in timp ce vorbeste la telefon.

Durata bateriei

Durata de viata a bateriei este de 5 ore de vorbit cu functia 3G activata. Daca doriti sa ascultati muzica, bateria va ajunge pentru o auditie de 24. Folosit in convorbiri GSM, autonomia este de aproximativ 600 de minute. In stand by, autonomia este de aproximativ 300 de ore, fara de 250 de ore cat avea modelul precedent.

GPS

Noul iPhone are incorporat si un GPS. alaturi de suportul A-GPS ce duce la o viteză marita in detectarea punctelor de interes.
Avand in vedere dimensiunea mare a ecranului, si ca acesta are interfata multitouch (ecran tactil), iPhone 3G va fi un concurent serios nu numai pentru telefoanele mobile, dar si pentru dispozitivele GPS dedicate.

Pro:

  • suport 3G
  • calitatea sunetului in timpul convorbirii, calitatea audio si video
  • suport pentru GPS
  • se pot instala programe
  • pret bun, mult mai mic decat in cazul iPhone din prima generatie
  • memorie interna mare, (8GB sau 16GB)

Contra:

  • lipsa camera secundara, pentru apeluri video
  • Bluetooth incomplet – nu se pot trimite fisiere
  • nu se pot inslata aplicatii Java
  • camera de 2 MP este cam veche, avand in vedere ca deja au aparut telefoane de pana la 5 MP

Mai jos aveti un filmulet in care se prezinta cele doua versiuni de iPhone.

Postati aici comentarii referitoare la noul iPhone 3G.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *