Samsung Galaxy A3
|Succesul unui produs sau al unui serviciu nu este intotdeauna conditionat de acea serie de factori care nu il definesc in adevaratul sens al cuvantului ci au fost impusi de un exercitiu de marketing sau la influenta si asteptarile pietei. Pot fi gasite aproape in orice domeniu exemple care sa sustina acest tip de rationament. Bineinteles ca nisa telefoanelor mobile nu poate face exceptie de la o astfel de regula, gama Galaxy A de la Samsung fiind marturia concreta. Succesul acestei serii se pare ca nu i-a luat prin surprindere pe coreenii de la Samsung. Si nici nu avea cum. Chiar daca aceasta clasa – A3, A5 si A7 fiind cele mai cunoscute terminale din serie – a fost lansata fiind considerata de nivel middle atat ca dotari, performante si, implicit, ca pret, atractivitatea ei, mai ales a modelelor 2016, a fost remarcata de multi amatori de toate varstele ai gadget-urilor de calitate la un pret bun.
Design
Trebuie spus de la bun inceput ca seria A, inclusiv entry-level-ul gamei Galaxy A3, arata foarte bine, pozitionarea in aceasta categorie nefiind tocmai conforma cu realitatea. Faptul ca aspectul este apropiat de cel al altor dispozitive asemanatoare ale aceluiasi producator nu ar trebui sa fie vazute ca minusuri pentru ca o reteta de succes chiar trebuie multiplicata. Insa asemanarile nu sunt chiar atat de vizibile. Marginile sunt foarte subtiri, 2,7 mm, fapt observat de la o prima privire. Grosimea de numai 7,3 mm nu este usor de remarcat datorita marginilor usor rotunjite. Carcasa este dintr-un policarbonat de calitate superioara, iar finisajul este foarte bine realizat, confuzia cu un capac de sticla fiind cea mai evidenta. Cu toate ca arata foarte bine, finisajul glossy al Galaxy A3 are ca inconvenient major vizibilitatea excesiva a amprentelor si a altor impuritati.
Ecran
Display-ul are o diagonala de 4,7 inch, fapt care il transforma dintr-un dispozitiv bun intr-un device bun si usor de tinut in mana in ceea ce priveste posibilitatile de manevrare si pentru persoanele care nu au maini mari si degete lungi. In plus, dimensiunile ii permit sa fie usor de transportat in buzunarul interior al unui sacou sau in cel din spate al unor blugi. Rezolutia este 1280×720 pixeli cu 312 ppi. Panelurile Samsung nu mai au nevoie de nici o prezentare in ceea ce priveste culorile sau contrastele. Acelasi lucru se intampla si la Galaxy A3. Protectia Gorilla Glass din a patra generatie apara capacitivul Super Amoled foarte bine de eventualele accidente.
Hardware si camera
La interior smartphone-ul arata la fel de bine ca la exterior. Platforma Snapdragon 410 vine cu un CPU Cortex-A53, quad-core de 1,5 GHz, si GPU Adreno 306. Impatimitii telefoanelor mobile inteligente stiu ca performantele celor doua componente, separat cat si impreuna, nu sunt chiar de lasat. Acestea sunt ajutate sa isi arate adevaratul lor potential de RAM-ul de 1,5 GB. Memoria interna este de 16 GB capacitate dar, prin intermediul unui microcard poate ajunge pana la 128 GB.
In ceea ce priveste camerele cu care este inzestrat device-ul Galaxy A3, ambele au apertura de f/1,9, fapt care inseamna in esenta fotografii luminoase, placute, clare. Camera principala are 13 MP in timp ce camera secundara, cea frontala, are 5 MP. Numarul de pixeli nu este impresionant ci calitatea si capabilitatile lor. Aplicatia dedicata dispune de o serie de caracteristici care permit configurari multiple pentru fotografii reusite.
Bateria cu care este dotat smartphone-ul Galaxy A3 are 2.300 mAh. Consumul energetic redus al sistemului si optiunile de economisire a bateriei sunt doua modalitati care conlucreaza eficient pentru mentinerea unei autonomii decente a device-ului fata de o sursa de realimentare. La fel ca si la cel de-al doilea smartphone al seriei, Galaxy A5, ambele lansate pe piata autohtona in acelasi timp, sistemul de operare preferat de producator este Android 5.1 Lollipop.
Samsung Galaxy A3 este un smartphone care arata bine si se misca la fel de bine. El vine cu o serie de imbunatatiri semnificative la toate nivelurile comparativ cu modelele anilor trecuti, iar pretul bun este un argument in plus pentru ca device-ul sa devina o optiune viabila in privinta achizitionarii.