Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Xiaomi este un brand chinezesc care, de ceva timp, este din ce in ce mai prezent in ofertele magazinelor de specialitate cat si in preferintele multor utilizatori. Carui fapt i se datoreaza acest interes? La o prima vedere, interesul manifestat fata de produsele aflate sub acest brand se datoreaza unor linii de design placute, unor specificaii tehnice bune precum si preturilor atractive cu care se comercializeaza. Revenind la subiectul acestui articol, Xiaomi Redmi Note 3 Pro, chiar daca asemanarea cu Xiaomi Redmi Note 3 este izbitoare la nivel de design, diferenta care jusifica prezenta „Pro”-ului se face simtita la nivel de hardware. Alte diferente sau asemanari se vor putea deduce din descrierea urmatoare.

Design

Unibody-ul Xiaomi Redmi Note 3 Pro este construit in cea mai mare parte din aluminiu, benzile de la capetele telefonului fiind din plastic. Partea fata este incadrata de o rama argintie in timp de muchiile capacului sunt usor rotunjite. Daca fata este dedicata aproape in intregime ecranului, pe partea din spate este fixat obiectivul camerei principale impreuna cu LED-ul dual-tone si senzorul de amprenta in partea de sus. In josul capacului se gaseste grilajul microfonului iar deasupra lui este interat logo-ul „Mi”. Butoanele de volum si de pornire/oprire sunt pozitionate in partea dreapta pentru ca in partea stanga sa se gaseasca slotul combo. Asemanarile cu versiunea de baza continua in tot ceea ce priveste inzestrarea smartphone-ului cu senzori, microfoane impreuna cu toate celelalte dotari. Ca si o concluzie preliminara, design-ul, finisajele bine realizate si materialele folosite pe acest telefon trimit cu gandul la un produs premium. Gama de culori folosita, silver, gold si gray, au si ele un anumit rol in crearea unei astfel de impresii.

 Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Display si hardware

Xiaomi Redmi Note 3 Pro vine cu un ecran touchscreen capacitiv IPS LCD de 5,5 inch diagonala cu rezolutie FullHD (1920×1081 pixeli) care are o densitate a pixelilor de 403 ppi. Pe langa alte specificatii, atrage atentia tehnologia Sunlight care asigura o vizibilitate optima in conditiile unei iluminari puternice. Unghiurile de vizibilitate generoase, claritatea culorilor si contraste ce le definesc mai bine completeaza proprietatile unui ecran de calitate.

Dotarile hardware puncteaza frumos la imaginea favorabila a acestui smartphone asiatic. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 650, un hexa-core tractat la 1,4  GHz este sustinut de solutia grafica Adreno 510. Telefonul vine in doua variante de memorie, 2 si 3 GB, precum si doua dimensiuni ale spatiului de stocare, 16 si 32 GB. Pentru situatia in care spatiul interior de stocare devine insuficient, este disponibil un slot combo pentru carduru microSD de pana la 32 GB capacitate.

Camere

Terminalul dispune de doua camere, cea frontala de 5 MP si cea principala de 16 MP, care sunt caracterizate de performante superioare chiar daca nu sunt cele mai bune camere foto/video de pe piata. Ambele au deschiderea de f/2.0 si filmeaza la 1080 cu 30 fps. Pentru camera principala sunt disponibile functii precum autofocus, smile si face detection, HDR sau Panorama.

Conectivitate, alimentare etc.

In ceea ce priveste conectivitatea,  Xiaomi Redmi Note 3 Pro dispune de toate tehnologiile necesare includerii in categoria telefoanelor foarte bine inzestrate la acest capitol. Din pleiada vasta de inzestrari lipseste totusi tehnologia NFC, fapt care poate fi trecut usor cu vederea deoarece la noi in tara aceasta tehnologie se afla intr-o faza incipienta de dezvoltare. Sunt prezente totusi tehnologii precum 4G LTE TDD+FDD, VoLTE sau WiFi direct.

Alimentarea cu energie se face de la o baterie Li Po de 4000 mAh care este fixa, aspect care devine problematic daca se defecteaza sau alt neajuns de aceeasi factura. In urma efectuarii unor teste de anduranta, durata de viata a bateriei a fost de aproximativ 8 ore (putin peste).

 Xiaomi Redmi Note 3 Pro este un smartphone care arata foarte bine, are specificatii de top si o optimizare foarte bine realizata. In aceste conditii, sistemul de operare IUI 7.1 reat dupa Android 5.1.1 Lollipop ruleaza impecabil. Redmi Note 3 Pro poate fi o investitie buna care isi va arata valoarea in timp.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *