Spammeri romani arestati

Directia pentru Combaterea Criminalitatii Informatice a arestat trei persoane in cazul spamului de la Raiffeisen Bank. Acestia au apelat la alte persoane pentru a deschide conturi bancare separate unde se transferau banii obtinuti prin procedeul de phishing. S-au inregistrat aproape 200 de plangeri ale clientilor carora le-au disparut bani din conturi.

Directorul adjunct DCCI, Spiridon Virgil, a spus ca persoanele contactate pentru a-si crea un cont bancar, nu stiau pentru ce sunt rugate sa infiinteze respectivele conturi, si nici provenienta banilor. “Atacatorii au trimis nenumarate mesaje spam, iar spre surprinderea noastra au fost destui clienti care au raspuns solicitarilor. Am vrut sa vedem ce urmeaza, am urmarit banii si ne-am creat o imagine a ceea ce urmau sa faca. Nu putem specifica suma la care se ridica pierderile clentilor, deoarece investigatia este inca in desfasurare. Cele 15 persoane implicate in acesta actiune probabil ca vor primi pedepse in jurul a trei ani cu suspendare, iar celelalte trei urmeaza a fi judecate corespunzator”, a precizat acesta

Ponderea de tranzactii frauduloase este alcatuita din licitatii de produse fictive si achizitionari prin carti de credit compromise. Cele mai multe atacuri de spam sunt initiate din judetele Craiova, Constanta, Iasi, Timisoara si Bucuresti.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *