A fost lansat telefonul bazat pe Google Android

Primul telefon mobil bazat pe platforma Google Android a fost pus in vanzare pe 21 octombrie in San Francisco. G1 este dotat cu un display touchscreen de 3,2 inci, care se gliseaza. G1 este un concurent cu alte smartphone-uri precum BlackBerry si iPhone. Smartphone-ul G1 va fi vandut in afara Statele Unite la sfarsitul acestui an. Google Android este un sistem de operare opensource pentru telefoane mobile.Scopul lui Google este sa transforme telefoanele in mijloace de accesare a Internetului, care sa caute pe net cu Google si să foloseasca alte servicii ale companiei. Google Android este cel care va realiza acest lucru.

Google au cumparat Android-ul in anul 2005. Dar adevarata dezvoltare s-a produs anul trecut cand a fost lansat telefonul iPhone de la Apple. In primele zile de la lansare, iPhone a adus mai mult trafic pentru Google decât orice alt telefon.

Google Android este un sistem de operare opensource care simplifică foarte mult dezvoltarea aplicaţiilor pentru el. Un număr mare de programe, de calitate, sunt cheia succesului pentru Android. Pană in vara anului 2008, Google a contorizat peste 2000 de programe dezvoltate de diversi programatori, programe ce pot fi instalate si folosite pe telefoanele bazate pe Android.

Unele din programele care vor putea fi instalate pe telefoanele cu Google Android sunt:
Commandro este un program care poate fi descris ca o reţea socială în mişcare. Acesta este bazat pe GPS, astfel ca vei sti la orice ora in ce zonă se afla prietenii tai.
Cooking Capsules e folositor in bucatarie. Acesta contine filme care iti vor arata cum se gateste o anumită mancare, ce ingrediente sunt nevoie si iti va indica cele mai apropiate magazine care au ingredientele necesare.
Android Scan scaneaza codurile de bare de pe produse si face o lista cu preturile din magazinele online.

Google Android are nevoie de sprijinul producătorilor de telefoane mobile si al operatorilor. Cei de la HTC au deja o echipa care se ocupă doar de Google Android. Dar si Motorola vede in Android o sansa de a evita falimentul.
Ramane de vazut ce impact va avea Google Android asupra celor din tara noastra.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *