Samsung Gear S2 – un smartwach

Nu cu mult timp in urma primul smartwach a facut furori printre utilizatorii obisnuiti, starnind totodata aprecieri pozitive cat si reactii negative. Atunci cand a aparut, multi s-au gandit ca telefonul introdus in ureche sau orice alta reprezentare science-fiction este mai aproape ca oricand. Dezamagirea nu a fost usor de digerat. Cu toate acestea, conceptul de smartwach a fost acceptat, limitele i-au fost recunoscute si intelese. Samsung a incercat mai multe variante de smartwach-uri, Gear S2 fiind cea mai reusita dintre ele. Prezent in doua variante, Gear S2 si Gear S2 Classic, poate avea suport 3G conditionat de un SIM, arata bine si are un bezel rotativ.

samsung gear s2 001

Design

Comparativ cu multe alte produse asemanatoare, Samsung Gear S2 arata cu adevarat bine si are dimensiuni apropiate de ale unui simplu ceas. Cei 39.9 x 43.6 x 11.4 mm  vin foarte bine pe forma sa rotunda. Corpul este realizat dintr-un otel inoxidabil ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Pentru un plus de atractivitate acesta este vopsit in mai multe culori. Ecranul color superAmoled are 1,2 inch diagonala (mai corect spus diametru) si o rezolutie de 360×360 pixeli la 302 ppi. El este protejat impotriva zgarieturilor sau a altor mici accidente de un strat deosebit de rezistent. Bezelul, cercul metalic ce inconjoara ecranul, are, pe langa rolul estetic, un rol practic de selectare a aplicariilor prin rotirea sa. Cureaua este dintr-un material placut la atingere, foarte maleabil si destul de rezistent. Ea vine in culoarea ceasului propriu-zis dar poate fi ulterior schimbata. Intr-un cuvant,  Samsung Gear S2 este o aparitie interesanta din punct de vedere estetic ce degaja un aer elitist care poate fi asortat atat la o tinuta office cat si la una de sala.

Dotari

Din punct de vedere al dotarilor tehnice, se poate pune intrebarea, fireasca de altfel, cat de mult poate intra intr-un dispozitiv de doar 42 de grame. Experienta a demonstrat ca nu este neaparat nevoie sa se puna problema in stilul cat de mult ci este nevoie ca acel tehnic sa fie de bine optimizat. Procesorul smartwach-ului de la Samsung este un dual-core tractat la 1 GHz care dispune de o memorie RAM de 512 GB. Spatiul de stocare intern are o capacitate surprizatoare de 4 GB. Printre alte dotari se face simtita prezenta modulelor Bluetooth, NFC sau Wi Fi. Smartul celor de la Samsung, Gear S2, are un certificat IP68, fapt care ii confera o rezistenta ridicata intr-un mediu cu foarte mult praf sau umiditate ridicata.

Functionare si performante

Device-ul are ca sistem de operare soft-ul Tizen. Meniul este usor de accesat, el fiind si foarte intuitiv datorita interfatei Circular UX. Functiile clasice de notificari, preluare si initializare de apeluri  sunt si ele prezente.

Dorinta de personalizare a gadget-ului este in definitiv una fireasca, Samsung oferind o gama foarte variata de posibilitati de realizare a unei astfel de dorinte atat cu teme din inzestrarea proprie cat si cu teme create de imaginatia utilizatorului, in acest caz perzonalizarea avand caracter de unicat.

Compatibilitatea cu alte device-uri cu Android a constituit la generatiile anterioare de smartwach-uri Samsung o problema majora, exclusivitatea produselor de brand scazand semnificativ numarul doritorilor. In prezent acest impediment a fost inlaturat, fiind obligatorie doar prezenta unui Android 4.4 sau a versiunilor ulterioare.

Intrand pe un alt segment al functionalitatilor de care dispune Samsung Gear S2, pentru plata rapida a unor servicii, este de ajuns trecerea mainii prin dreptul unui terminal specific, NFC-ul facandu-si aproape instantaneu datoria.

Un smnartwach nu este complet fara o aplicatie de fitness. Wach-ul S2 are si el una prin care gestioneaza in timp real cei mai importanti parametri precum puls, numar de pasi, cantitate de apa bauta etc.

Incarcare si baterie

Pentru a incarca dispozitivul nu este nevoie de nici un cablu sau ceva asemanator. Este de ajuns asezarea ceasului inteligent pe doc-ul special in pozitia indicata si incarcarea se va face prin intermediul wireless-ului magnetic. O incarcare completa a bateriei Li Ion de 300 mAh se realizeaza relativ repede si asigura o autonomie de doua pana la trei zile.

 Experienta utilizarii unui smartwach Samsung Gear S2 este una destul de placuta. In absenta unei senzatii de “wow!”, design-ul modern cu note futuriste pe alocuri, o functionalitate apreciabila si o autonomie respectabila sunt atuurile care definesc o tehnologie in continua dezvoltare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *