PC all-in-one sau desktop?

* tehnologia avansata si tendinta de miniaturizare fac din computerele all-in-one o optiune tot mai raspandita * cu toate componentele de baza ascunse in spatele ecranului tactil, calculatoarele de tip desktop tind sa devina istorie

PC-ul all in one este un produs cel putin interesant. Departe de a fi destinatia unui public restrans de nisa, in prezent, acopera spatiul de lucru din orice birou, inlocuind calculatorul clasic, asa cum il stiam noi. Astfel, acest calculator elimina practic utilizarea unitatii de baza a vechiului calculator si a cablurilor implicite, incorporand tot sistemul in cadrul monitorului.

Valul de popularitate starnit de Apple iMac la mijlocul anilor 1990 a impulsionat si ceilalti producatori de PC-uri sa-si reevalueze strategia in privinta desktop-ului. Moartea monitorului CRT a grabit si mai mult rata de adoptare, mai ales ca ecranele LCD sunt mult mai subtiri si, prin urmare, calculatorul in sine ocupa mai putin spatiu.

All-in-One-PC-HP

Mai usor, mai simplu

Faptul ca noile LCD-uri si ecranele IPS utilizeaza mai putina energie si nu emit radiatii a fost un plus de necontestat in inlocuirea rapida a vechilor CRT-uri. In orice caz, dincolo de calitatea inalta, PC-urile all-in-one sunt mai usoare si mai putin voluminoase, astfel incat pot sa incapa pe orice birou. Procesoarele noi, inovatoare, ajuta de asemenea la intregirea peisajului. Pana de curand, majoritatea producatorilor au urmat exemplul de forma al Apple, care reuneste toate componentele PC-ului in partea din spate a ecranului. Chiar daca este un lucru deosebit de eficient, in practica, acesta creste volumul perceput si aduce o carcasa a ecranului mult mai groasa. Nu si in ziua de azi, insa, cand componentele din ce in ce mai mici si transmisiile performante permit producatorilor de astfel de PC-uri luxul de a construi produse tot mai subtiri. Acest lucru le permite, de asemenea, si folosirea unui ecran mult mai subtire si un sasiu al sistemului care nu depaseste cativa milimetri grosime.

Preturi pentru toate buzunarele

Ca si alte desktop-uri si laptop-uri, PC-urile all-in-one vin in mai multe categorii diferite de preturi, de la modele low-end care nu depasesc suma de 2.500 de lei, precum Lenovo IdeaCentreC360 si pana la sistemele mari cu tehnologii high end si ecrane de 27 inch, care se apropie de pretul de 10.000 lei, cum este si iMac 27”, cu retina display. Ca de obicei, veti plati mai mult pentru caracteristici cum ar fi unitatile Blu-ray, porturi USB 3.0, 16GB de memorie de sistem, tunere HDTV, mai multe hard disk-uri, jocuri 3D de inalta performanta, procesoare quad-core si unitati de stocare SSD. Pentru cei mai multi, un PC all-in-one de mijloc, undeva intre 3.000 si 4.000 de lei este cazul fericit in care poti obtine cele mai multe beneficii pentru banii cheltuiti. Astfel, produse precum Asus ET2220 sau Acer Aspire AZ3-105 vin dotate cu display HD de 1080 pixeli sau chiar mai mult, procesoare quad-core, harduri de 1TB sau mai mari, DVD sau Blu-ray, precum si o tastatura fara fir si mouse incluse in pachet.

Experiente noi pe touch-screen  

Ecranele tactile sunt, in momentul de fata, aproape o necesitate. Windows 8 este optimizat touch, deci se cuvine sa cautati un sistem cu cel putin cinci puncte de atingere. Zece puncte tactile este sistemul de referinta, deoarece va permite sa utilizati ambele maini sau sa impartiti ecranul cu o alta persoana. Windows 8 fara touch screen este o experienta frustranta, mai ales daca utilizati un program optimizat pentru interfata acestuia, adica, in esenta, orice program pe care il puteti accesa direct de pe ecranul de pornire.

Desigur, aparitia si raspandirea tot mai rapida a portabilului in lumea PC-urilor din ultimele luni pare sa grabeasca succesul acestui gen de produse. Tablete gigant, cu baterie built-in, pe care chiar daca nu le putem folosi intr-o calatorie cu trenul, pot inlocui fara indoiala calculatorul asa cum il stiam cu totii.

Daca aveti probleme cu calculatoarul, mai multe detalii gasiti aici.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *