Surface 3, mai subtire, mai usoara, mai silentioasa, mai ieftina

* noua tableta de la Microsoft le are pe toate * de la tastatura atasata la stiloul digital, cu posibilitati variate de livrare, aceasta poate indeplini cele mai exigente gusturi in materie de portabilitate
E greu de crezut ca a trecut aproape un an de cand Microsoft a lansat Pro Surface 3. Un succes greu de atins, acesta ramane totusi unul dintre cele mai bune dispozitive 2 in 1 de pe piata, stabilind astfel o stacheta foarte ridicata, pentru cel mai nou membru al familiei Microsoft.
In cazul in care tocmai te gandeai ca s-a asternut linistea si prudenta in urma zvonurilor venite dinspre celebra companie, iata ca surprizele nu contenesc sa apara, existand un sentiment aproape palpabil de entuziasm pentru tehnologie ce razbate in aceste zile din Redmond. De la Windows 10 si minunatul Edge, la API-ul DirectX 12 si incredibilul gadget HoloLens, Microsoft a fost departe de a parea plictisitoare in incercarea de a cauta inovatia in ultimele 12 luni.
In acest sens, este aproape dezamagitor ca Surface 3 nu beneficiaza de un upgrade total, trebuind probabil sa asteptam o eventuala Surface Pro 4 pentru asta, lansata poate impreuna cu Windows 10.
In schimb, Microsoft ne uimeste cu un Surface Pro 3, doar ca mai mica, mai putin puternica si mai ieftina. Aceasta are un display touchscreen de 10,8 inch, gazduit intr-un corp atractiv din aliaj de magneziu, atasat de aceasta data unui stand in trei pozitii. O tastatura magnetica consolidata Type Cover si numeroase alte accesorii pot fi preluate suplimentar.
In ciuda lipsei sintagmei Pro din denumirea acestei tablete, si pe langa faptul ca aminteste mai mult de o asemanare cu Surface 2, avand aproape exact aceeasi dimensiune si greutate, pentru Surface 3 Microsoft a renuntat la Windows RT, ruland in loc un complet Windows 8.1. Dispozitivul poate rula orice program Windows si, in plus, este gata de un upgrade gratuit la Windows 10, atunci cand noul sistem de operare Microsoft va fi lansat, bineinteles.

surface3
“Cireasa” se afla in interior
Una dintre principalele diferente dintre Surface 3 si predecesoarea sa nu este vizibila din exterior. La interior insa, Microsoft a optat pentru un procesor Intel Atom Trail Cherry, care este racit in asa fel incat permite dispozitivului sa ruleze silentios, chiar si in absenta unui ventilator, cantitatea de caldura generata fiind aproape zero.
Este primul operator Cherry Trail ce insoteste o tableta, dar in ciuda faptului ca este mai rapid decat anteriorul cip Intel Bay Trail Atom, e un pas inapoi de la puternicele Core din seria i3, i5 si i7 utilizate in Surface Pro 3.

Microsoft pozitioneaza totusi Surface 3 ca fiind o tableta care poate inlocui laptop, insa utilizatorii de computere puternice trebuie sa retina ca este vorba de pret, de durata de viata a bateriei, de portabilitate si functionarea silentioasa, fara a se pune insa problema de conversie a fisierelor video de dimensiuni ce depasesc cativa gigabytes.
Tableta Microsoft Surface 3 costa mai putin decat modelul Surface Pro 3, insa acesta reprezinta doar un mic avantaj. Astfel, puteti alege modelul de baza, cu o capacitate de stocare de 64 GB si 2GB memorie RAM pentru un pret de pornire de aproximativ 650 de dolari, in vreme ce varianta cu 128 GB si 4 GB de RAM porneste de la aproximativ 800 de dolari. Iar preturile nu se opresc aici. Daca doriti si tastatura atasata, pentru a experimenta la maximum noul gadget, atunci va trebui sa mai scoateti din buzunar vreo 170 de dolari si alti 70 pentru stiloul digital, ceea ce duce costurile totale la peste o mie de dolari.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *