Asus Zenbook UX305

Ofensiva Asus este in plina desfasurare, compania asiatica atacand pe toate liniile frontului IT. Ca efect direct al unor investitii semnificative, produsele sub acest brand sunt foarte competitive, in multe situatii fiind egalele mai titratelor Apple, si tot in tot atat de multe situatii aflandu-se deasupra concurentilor directi. Ultima conferinta de presa a adus cu sine si lansarea oficiala a unui ultabook foarte performant, dotat cu tehnologii de ultima generatie, si pe piata autohtona. Destinat tuturor tipurilor de activitati, mai putin gamingului, Zenbook UX305 acopera cu usurinta necesitatile unei zile la birou sau destinderii de dupa in compania unui film bun si a unui pahar cu vin.

 Design

 Cromatica in care vine UX305, negru obsidian sau alb ceramic, pune foarte bine in evidenta profilul foarte subtire si liniile ferme parca taiate cu laserul. Elegant, simplist mergand pana la austeritate in ceea ce priveste micile particularitati de design intalnite la alte device-uri asemanatoare, ultrabook-ului celor de la Asus i-a fost acordata cea mai inalta distinctie la un concurs de profil tinut in Japonia. Revenind, finisajul este foarte bine realizat, carcasa metalica asigurand o imagine elitista. Pe capacul superior este intesat logo-ul companiei si atat. Odata ridicat acest capac , se poate remarca cu usurinta atentia deosebita la detalii acordata, cum este si firesc unui produs premium.

Asus

Daca despre partea destinata display-ului de 13,3 inch diagonala nu se pot spune prea multe la o prima privire, jumatatea destinat tastaturii atrage atentia prin aceleasi linii ferme care sugereaza delicat contururile partilor componente. Tastatura qwerty completa este deschisa, fara nici o bordura care sa o delimiteze. Tastele au un format putin adancit si o cursa ajustata pentru sesiuni mai lungi de computing. Trackpad-ul de dimensiuni respectabile se distinge printr-o consistenta care aminteste de materialele ceramice. Tehnologiile care asigura conectivitatea lui Zenbook UX305 se regasesc pe partile laterale. Pe laterala dreapta se gasesc doua leduri de stare, un port microHDMI si unul USB 3.0. Tot aici mai gasim mufa pentru alimentare. Pe partea stanga se afla inca doua porturi USB 3.0 si un cititor multicard.

 Hardware

 Ecranul vine in doua variante: IPS QHD+ cu o rezolutie de 3200×1800 p si un IPS FHD la 1920×1080 pixeli. Dupa cum am mai spus, diagonala este de 13,3 inch. Lispa touch-ului la un dispozitiv de o asa natura si functionalitate este un factor pozitiv. Asus Zenbook UX305 este unul dintre putinele gadget-uri pe care a fost implementat procesorul Intel Core M tractat la 0,8 GHz (in modul turbo ajungand la 2 GHz) pe care il sustine solutia grafica integrata Intel HD Graphics 5300. Memoria RAM este de tipul LP DDR3 la 1,6 GHz in doua variante, de 4 GB si 8 GB. Unitatea de stocare este SSD si vine in trei variante de dimensiune: 128-, 256- si 512 GB. In urma testelor de performanta, clasice de altfel, la care a fost supus ultabook-ul celor de la Asus a fost obtinuta o serie de valori decente, configuratia demonstrandu-se ca nefiind este una de top.

Conectivitatea este asigurata de mai multe tipuri de tehnologii, precum Wi Fi 802.11 a/g/n, ethernet 10/100 Mb, Bluethoot 4.0. Cititorul de carduri suporta formatele SD/SDXC. Producatorul s-a oprit doar asupra celor cu adevarat necesare datorita dorintei de a pastra device-ul in clasa ultrabook-urilor. Camera atinge performanta de 720 p asigurand astfel un suport vizual decent unei video conferinte sau a unui videocall.

Sistemul audio este si el de buna calitate. Cele doua difuzoare stereo sunt asistate de tehnologia SonicMaster. Chiar daca sunetul este de buna calitate, un sunet performant se va putea obtine numai cu ajutorul castilor.

In ceea ce priveste autonomia, bateria Litiu-polymer de 45 Wh ofera o libertate de miscare de pana la 10 ore intr-un regim de lucru moderat.

 Subtire si elegant, Asus Zenbook UX305 are un design foarte bine realizat, un ecran foarte bun si o arhitectura interna decenta. Toti acesti factori il transforma intr-un deal echilibrat. Imaginea lui pe orice birou va starni cu siguranta admiratia privitorilor

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *