TP-LINK M5350 MiFi – un router mic cu R mare

Sa-ti iei laptopul sau tableta in calatorie este deja ceva atat de obisnuit incat chiar nu mai inseamna mare lucru. Atunci cand nu le iei iti dai seama cu adevarat ce inseamna lipsa lor. Datorita tehnologiei uimitoare, ca viteza de dezvoltare, din ziua de azi era offline-ului pe tren sau in autocar este de domeniul trecutului. Dintre foarte multele optiuni pe care le avem in acest sens, router-ul M5350 MiFi de la TP-LINK este o solutie eleganta, ergonomica si destul de puternica. Autonomia data de baterie si posibilitatea folosirii unei cartele SIM il face de neinlocuit. La acestea se mai adauga viteza 3G si modemul incorporat. Nu-i de ajuns?

Design

Micut, intra foarte usor intr-un buzunar de sacou, o borseta sau o geanta de mana folosita de obicei atunci cand plecati in voiaj, negru si cu un ecran LCD pe care sunt afisate datele strict necesare pentru a vedea detaliile conectarii la internet. Acestea sunt detaliile observabile la un prim contact. Specificatiile tehnice mai cuprind un port microUSB pentru alimentare si un slot pentru microSD. Usurinta cu care poti umbla la baterie sau la cartela SIM il face sa fie cu adevarat util. Marginile usor curbate si colturile rotunjite ii dau un aer modern. Producatorii au gandit un spatiu plan, la unul dintre capete care sa faciliteze asezarea router-ului in pozitie verticala. Nu este deloc rea ideea insa, in aceasta pozitie, inscrisurile de pe ecran sunt cu capul in jos, fapt care le face cam greu de citit. In rest, numai cuvinte de lauda la adresa micutului M5350 MiFi.

TP-LINK M5350 MiFi

Utilizare, performante si autonomie

Utilizare. Pentru un utilizator, si atat, folosirea micutului router portabil este foarte simpla. se desface capacul din spate, se indeparteaza bateria si se ataseaza cartela telefonica. Dupa inserarea SIM-ului si cateva setari care nu iau mai mult de doua poate trei minute nu mai trebuie decat ca utilizatorul sa isi ia elan si sa faca un salt in imensitatea, ca numar, paginilor de net. Fereastra cu meniul router-ului M5350 MiFi se prezinta intr-o forma simpla, usor accesibila si chiar placuta privirii. Din el veti culege informatii despre conexiune, cartela SIM si despre cele mai importante si utile date despre router. Acest tip de optiuni sunt evitate de mare parte dintre utilizatorii obisnuiti, acestia considerandu-le nefolositoare. Pentru cei cu ceva cunostinte tehnice sunt bune dar nu necesare pentru ca soft-ul face aproape tot.

Performante. Sa nu va asteptati sa faceti un asa de mare curent pe net incat sa innodati paginile intre ele. Se pot atinge, totusi, viteze decente atat pe partea de download cat si pe cea de upload. In teste, toate cele trei mari retele de telefonie mobila au avut rezultate asemanatoare, foarte apropiate de varfurile date de routerele din aceasta clasa. Deloc surprinzatoare a fost download-area cu 21.6 Mbps in timp ce pentru operatiunea de “urcare” pe net a catorva fisiere destul de voluminoase, viteza a urcat la valoarea de 5,76 Mbps. De prisos sa spunem ca aceste valori au fost constante.

Autonomie. La cei 2000 de mAh cati are bateria, autonomia router-ului este una decenta spre foarte buna. Pentru asta il ajuta mult si simplitatea arhitecturii interioare pe care o are device-ul. Astfel, cele 6 – 7 ore date de producator sunt aproape reale, diferenta facand-o segmentele de ora (o jumatate de ora, ca titlu informativ).

Concluzie

Cu un design placut, chiar reusit, cu usurinta in utilizare si cu performantele pe care le poate atinge, router-ul TP-LINK M5350 MiFi se poate spune ca este o afacere buna. Un alt atuu al acestui device este dat de usurinta cu care isi gaseste loc oriunde se afla un laptop, o tableta sau un smartphone.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *