Carcasa SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black

Cei mai multi posesori de sisteme desktop sau eventuali posesori ai unor astfel de sisteme acorda carcasei care va proteja unitatea centrala de o serie intreaga de posibile accidente o atentie minimala. Poate sa se uite putin la modul in care arata si la dimensiunile acesteia cu intentia de a achizitiona una care sa se incadreze in spatiul ce ii este destinat. Intr-adevar, aceasta componenta nu este la fel de importanta precum procesorul insa, spre surprinderea multora dintre noi, competitia pe aceasta nisa este una acerba. Ofertele producatorilor specializati si in aceasta directie sunt numeroase, carcasa SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black propusa de polonezii de la Silentium fiind un exemplu care merita putina atentie.

Design

SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black este o propunere care vine cu un wire management bine studiat. Cu alte cuvinte, cablurile care se gasesc in interiorul carcasei dupa instalarea tuturor componentelor raman in pozitii care limiteaza fluxul de aer dezvoltat de sistemul de racire. In acest caz, producatorul a venit cu o solutie care descongestioneaza habitaclul prin mutarea elementelor in apropierea sursei.

Revenind la design, carcasa vine intr-o culoare neagra cu un finisaj mat. Partea fata este dintr-un policarbonat de calitate a carei textura il face interesant la atingere. In partea de jos este inserat discret logo-ul produsului. Restul exteriorului este dintr-un aliaj metalic inclusiv cadrul solid care confera soliditate intregului ansamblu. Fantele de aerisire sunt atent pozitionate pentru un air flow de calitate. In partea superioara a partii fata sunt pozitionate butoanele de on/off si reset, doua porturi USB 3.0, doua jack-uri pentru microfon si casti precum si leduri de stare. Printr-o astfel de pozitionare “la indemana” a panoului care se dovedeste in permanenta extrem de util, Regnum RG1 castiga un mare punct bonus. Pe partea din spate este montat un ventilator de 120 mm. Sub el se gasesc cele sapte sloturi de expansiune si zona dedicata montarii sursei, zona prevazuta cu un filtru de praf care poate fi scos foarte usor pentru a fi curatat. Lateralele au un profil care mareste putin spatiul interior. Partea din spate impreuna cu cea de jos sunt stantate intr-un model cu gauri destul de mari care permit o aerisire superioara.

Interior

Dimensiunile 447x450x208 mm situeaza carcasa  SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black in clasa middle tower, fapt care ii permite totusi sa suporte componente cu volume destul de mari. Formatele placilor de baza care pot fi asamblate sunt ATX, microATX sau mini ATX. Lungimea maxima a placilor video ce isi pot gasi loc aici este de 380 mm in timp ce inaltimea maxima a cooler-elor after market suportata este de pana la 160 mm. Numarul maxim si formatul unitatilor de stocare ce vin in completarea sistemului gandit sa ocupe aceasta carcasa este de 2 unitati HDD de 3,5 sau 2 unitati de tip SSD de 2,5. Pentru doritori mai sunt disponibile si 2 locasuri pentru unitati de 5,25. Unitatea optica se monteaza in partea superioara. Fixarea acestora se face in trei suruburi.

carcasa silentium

Un sistem desktop, pentru a putea atinge performante superioare, are nevoie si de o racire corespunzatoare. In acest scop, pe  SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black mai pot fi instalate pana la cinci ventilatoare de 120 mm. Trei dintre acestea pot fi montate pe interiorul partii fata daca se renunta la unitatea optica. In functie de preferinte sau disponibilitati, cele trei ventilatoare pot fi inlocuite de un sistem de racire cu apa, si pentru acest lucru existand spatiu suficient. Cu asemenea facilitati, sa nu uitam nici de sistemul ingenios de prindere a cablurilor, wire managementul se poate face intr-o modalitate foarte eficienta.

In ceea ce priveste punctele asupra carora ar mai fi trebuit lucrat, acestea sunt atat de nesemnificative incat nici nu merita mentionate.

Carcasa  SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black este o propunere interesanta din toate punctele de vedere. Materialele din care este construita sunt de calitate si spatiul interior este primitor sunt caracteristici care tradeaza atentia la detalii a producatorului polonez.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *