Western Digital va debuta pe piaţa discurilor solid-state

Producatorul de harddisk-uri Western Digital, se gandeste la producţia de discuri solid-state. Cei de la Western Digital intenţionează sa intre pe piata cu SSD-uri low-end ieftine, cu un pret de aproximativ 30 dolari bucata, pentru dispozitivele mobile, si SSD-uri high-end (199 dolari bucata).

Cei doi mari rivali de pe piata hard diskurilor, Western Digital si Seagate, nu se grăbesc sa lanseze nici un disc solid-state, deoarece piata pe acest segment este instabila si putin profitabila in prezent. In plus, dacă ar lansa SSD-uri, cei doi mari producatori ar creea ei singuri concurenta la harddisk-urile magnetice.

Pe termen lung lucrurile stau complet altfel, iar cei de la Western Digital si Seagate stiu ca piata pe acest segment se va dezvolta considerabil.

Solid State Disk (SSD) este un tip nou de hard disk in care locul platanelor a fost luat de chip-uri de memorie flash. Prima companie care a conceput acest tip de hard disk este Samsung, dar in prezent sunt mai multe companii care produc astfel de harduri. Tehnologia SSD ofera rate mai mici de consum de energie si viteze mai mari de transfer, astfel fiind foarte utile mai ales la laptopuri.

Citeste mai mult despre tehnologia SSD aici:

https://www.revistait.ro/hardware/ce-este-ssd-solid-state-disk/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *