Asus X550CC
|Atentia la detalii si grija pentru inzestrarea device-urilor fabricate cu piese de cea mai buna calitate au facut din numele Asus un renume de multe ori sinonim cu produse de calitate superioara. Un exemplu elocvent este platforma X550CC. Altfel spus, acum si aici vom vorbi de un laptop de buget cu aspect si caracteristici de laptop premiu.
Design, display, tastatura
Aducand mai mult cu un ultrabook, Asus X550CC are carcasa fabricata in intregime din policarbonat ce sta pe un schelet de aluminiu. Nimic deosebit de remarcat pana acum datorita faptului ca foarte multe laptopuri au astfel de caracteristici. Totusi, finisajul deosebit evidentiaza acest device. Gama de culori in care poate fi gasit la raft incanta si, in acelasi timp, suscita o atentie aparte. Pe langa traditionalul negru, atat de apreciat in mediul office, nuantele de albastru, rosu sau alb aduc o pata de culoare suficienta pentru a atrage atentia. Asta daca laptopul Asus X550CC va fi folosit la birou. Folosit in timpul liber, pentru gaming sau multimedia, starea de bine si de multumire pe care o va genera va insoti intreaga sesiune de lucru.
Display-ul cu diagonala de 15,6 inch este de tip LCD LED, are o rezolutie de 1366×768 pixeli si are o protectie de tip Glare. Redarea imaginilor in format FullHD nu este chiar o necunoscuta pentru Asus X550CC. Ca de altfel la toate ecranele Glare reflectarea luminii solare sau artificiale puternice poate constitui o problema. Totusi, profunzimea culorilor si contrastul pe negru foarte bine evidentiat ridica mult stacheta calitatii ecranului. Tastatura este foarte comoda. Tipul „insula” cu tastele mari si cu o cursa scurta se dovedesc foarte utile in timpul sesiunilor lungi de computing – tehnoredactare sau gaming. Prezenta blocului numeric trebuie si ea mentionata pentru ca in anumite situatii se poate dovedi foarte utila. Touchpad-ul, foarte generos ca dimensiuni, prezinta un nivel ridicat de responsivitate si are incorpoprat un suport pentru gesturi multiple. Lipsa backligt-ului pentru tastatura nu constituie un inconvenient major.
Procesor, placa video, porturi etc.
Chiar daca este o platforma de buget, Asus X550CC prezinta aproape toate caracteristicile unui laptop de top. Procesoarele Intel de ultima generatie constituie nucleul arhitecturii interioare. Cu doua sau patru nuclee tractate la 1,8 – 3,4 GHz, „i”-urile de la Intel (3, 5 sau 7) isi fac foarte bine treaba fiind secondate de placi grafice pe masura. Pentru un plus de acuratete placile grafice integrate sunt completate de cele dedicate. In felul acesta, jocurile de ultima generatie vor rula impecabil oferind o experienta unica. Performantele inregistrate sunt posibile si datorita RAM-ului de tip DDR3 de 4 GB cu o frecventa de 1600 MHz. Unitatile de stocare, traditionalele HDD-uri, au capacitati cuprinse intre 500 GB si 1 TB. Exista pe piata si laptopuri Asus X550CC dotate cu SSD-uri de pana la 128 GB spatiu de depozitare a informatiilor. Difuzoarele stereo asistate de tehnologia SonicMaster sunt net superioare, comparativ cu alte sisteme de sunet instalate pe device-uri similare, si asigura o audibilitate de exceptie.
Ca la orice alt laptop modern conectivitatea este un aspect foarte important, interactiunile cu mediul fiind absolut necesare. Prin porturile USB 3.0, HDMI, cititor multicard, mufa Jack 3,5 dar si WLAN sau Bluetooth 4.0 schimbul de informatii se va desfasura la cele mai inalte standarde. Unitatea optica DVD-RW este si ea prezenta insa nu bifeaza doar la prezenta. In plus, prin VGA-ul existent conectarea la un monitor sau televizor mai mare va oferi posibilitatea de a urmari formatele video intr-o nou dimensiune.
Bateriile Li Ion cu 4 celule si-au demonstrat utilitatea si performantele si cu alte ocazii. De aceea, o autonomie de 4,5 ore in conditii de lucru ideale sau 3,5 ore in mod real nu surprinde pe nimeni.
Se poate spune ca laptopul Asus X550CC este un device foarte bun care face trecerea de la clasa buget redus la cea premium in ceea ce priveste dotarile si performantele. La capitolul design poate fi considerat de la bun inceput la clasa bussines.