Baterie externa InfoTouch OEM Solo5

Marea majoritate a gadget-urilor de tipul smartphone-urilor sau tabletelor au un numar impresionant de dotari hardware cat si design-uri spectaculoase. Ecranele cu dimensiuni respectabile afisaza culori si imagini la rezolutii mari, hardurile dispun de puteri de procesare impresionante. Insa luminile acestei adevarate lumi high-tech se sting destul de repede datorita poate singurului punct slab al unei astfel de constructii, bateria. Autonomia redusa a acestei importante piese din puzzle-ul mobil se datoreaza unor factori printre care nu se regaseste performanta in sine. Nu acelasi lucru se poate spune de bateriile externe, cele al caror rol este de a le suplini pe cele interne, precum aceasta InfoTouch OEM Solo5, un produs al producatorului Romoss. Raportul calitate/performanta/pret este cel care o aduce in lumina reflectoarelor.

Design

Corpul cu fete de un alb curat pe aproape intreaga suprafata si cu dimensiunile de 138x62x21,5 mm aproape ca ar trece neobservat mai ales ca dispozitivul cantareste numai 298 grame plin sau gol (!!!). Insa contrastul pronuntat cu tonurile cromatice adoptate de majoritatea producatorilor de device-uri mobile ii semnaleaza prezenta. Pe trei dintre partile laterale este inserata o banda de culoare gri, aceasta anuntand discret prezenta unor iesiri.  Cu un profil compact, bateria externa de la Romoss este protejata de o carcasa din plastic de buna calitate. Are forma unei carti cu cotorul rotunjit. Pentru siguranta in manipulare, toate celelalte muchii sunt si ele rotunjite. Pe partea superioara a dispozitivului este inserata sigla companiei producatoare in timp ce pe partea din spate sunt inserate mai multe date tehnice necesare pentru identificare si aflarea rapida a capabilitatilor acestei baterii externe  InfoTouch OEM Solo5. Pe una din partile laterale sunt fixate cele doua porturi USB necesare incarcarii dispozitivelor compatibile pentru ca pe laterala din fata sa se gaseasca portul microUSB, necesar propriei alimentari, butonul fizic de putere precum si patru LED-uri de control. Cea de-a doua laterala scurta este si ea degrevata de portul oricarei iesiri, ea putand sa fie folosita drept suport. Trebuie amintit faptul ca fiecare iesire este insotita de un semn grafic al carui inteles este cunoscut la nivel international.

InfoTouch OEM Solo5

Intr-un cuvant, se poate afirma, fara frica de a gresi, ca bateria externa Solo5 de la Romoss este un dispozitiv elegant.

Performanta

Conform obisnuintei face ca sa se asteapte de la acest dispozitiv sa faca treaba buna, daca se poate foarte buna. Si asteptarile nu sunt inselate, chinezii achitandu-se de sarcina care si-au asumat-o cu varf si indesat. Bateria are o capacitate de 10000 mAh. Aceasta putere energetica ii permite sa asigurea de cel putin patru ori alimentarea unui smartphone sau de doua ori pe cea a unei tablete. Si chiar daca, la o prima vedere, nu pare, aceasta este o performanta mai ales in conditiile lipsei prelungite a unei surse de energie sub forma unei prize. Cu toate ca cele doua porturi USB au acelasi tensiune de intrare, 5V/1A, amperajul este diferit. Unul scoate 1A iar celalalt 2,1A. Astfel, bateria externe  InfoTouch OEM Solo5 poate alimenta cu energie, fara un efort vizibil, doua dispozitive diferite: un smartphone si o tableta. Este de la sine inteles ca acestea pot fi incarcate simultan. Faptul ca porturile sunt de format asa zis vechi, de tip 2.0, inca nu constituie un impediment major, compatibitatile fiind extinse.

In ceea ce priveste propria alimentare, aceasta se realizeaza cu ajutorul portului microUSB dispus langa butonul on/off. Ea se realizeaza complet in aproximativ trei ore, cei patru martorii luminosi aprinzandu-se pe masura ce energia electrica este inmagazinata. Capacitatea maxima este de 10000 mAh.

Lipsa unui incarcator de priza poate fi resimtita la un nivel oarecum dernjant insa optiunea unui adaptor poate fi vazuta ca o solutie.InfoTouch OEM Solo5, bateria externa de la producatorul chinez Romoss, poate completa imaginea oricarui smartphone sau tableta fara a le-o strica ci din contra. Eleganta, functionala, mica si usoara isi gaseste repede loc intr-un buzunar de sacou sau de rucsac pentru a-si face aparitia atunci cand este nevoie de ea.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *