Panasonic a lansat cel mai mic DSLR

Panasonic a lansat cea mai mica camera foto de tip DSLR, si anume Panasonic Lumix G1. Aceasta este realizata in noul format compact Micro Four Thirds.

Micro Four Thirds System foloseste un senzor 18 x 13,5 mm, dar s-a renuntat la sistemul de oglinzi. S-a redus deasemenea cu 50% distanta de la locul de montare al obiectivului la senzor, ceea ce inseamna micsorare cu jumatate a obiectivelor necesare.

Panasonic Lumix G1 are un senzor Live MOS cu o rezolutie de 12,1 Mpixeli, procesor de imgine Venus Engine HD, stabilizare de imagine MEGA OIS, ISO inteligent, tracking AF, detectie de fete in imagini si sistem de reducere a prafului Supersonic Wave Filter.

Camera nu are un viewfinder optic, acesta fiind inlocuit de un sistem live-view electronic de inalta rezolutie, accesibil prin ecranul LCD de 3″ cu o rezolutie de 1,44 Mpixeli. Obturatorul de tip perdea in planul focal, permite timpi de expunere intre 1/4.00 si 60 sec si Bulb (pana la cca 4 min).
Fotografia in rafala este posibila la o cadenta de 2 imagini / sec (3 fps in cadenta rapida)

Lumix G1 cantareste 385 grame si are o grosime de 20 mm.

Preturi Panasonic Lumix G1
In Japonia, camera va costa 750 $, doar corpul camerei, sau 1200$ cu un obiectiv LUMIX G Vario 45-200mm F4-5.6 MEGA OIS. Camera va aparea in luna octombrie 2008.

Panasonic Lumix G1
Panasonic Lumix G1

Panasonic Lumix G1
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *