Lenovo S90

Lenovo S90, un smartphone unibody cu o camera frontala cu LED, este un produs mid-range al companiei chineze care este, printre altele, al treilea poducator mondial de PC-uri. Device-ul poate fi privit si ca un pariu, o provocare atat pentru companie cat si pentru utilizatorul final. Cu un design foarte atragator si cu o arhitectura interna buna, S90 isi propune sa demonstreze ca se poate face performanta si cu costuri finale relativ scazute. Atuurile sale principale? Un design foarte reusit, camera frontala cu blit, doua SIM-uri, 4G.
Design
Cu un corp subtire, doar 6,9 mm grosime, si cu o greutate de numai 129 de grame, S90 atrage privirile printr-un finisaj deosebit si printr-o linie a profilului sigura. Daca partea fata este rezervata aproape in intregime de display-ul protejat de o rama foarte putin iesita in relief, ramanand loc doar pentru butoanele capacitive in partea de jos si camera cu blit in partea de sus, capacul din spate este din aluminiu excelent finisat in care, in coltul din stanga sus, este incastrat obiectivul camerei foto principale si pe care este inscriptionat vizibil dar nu deranjant numele brand-ului. Pentru un aspect mai frumos si o functionalitate sporita colturile sunt usor rotunjite. Pe laterale au fost dispuse locasuri pentru toate functiile si functionalitatile care necesita o iesire. Portul microUSB si difuzorul in partea de jos, jack-ul pentru casti in cea de sus, SIM-urile in partea stanga, volumul in dreapta. Desi, la modul general, constructiei nu i se poate reprosa nimic din punct de vedere al aspectului, plasticul din partea de sus, de alta culoare, creeaza cel putin unele nedumeriri. Disponibil in mai multe variante de culoare – gri, auriu si argintiu (trei dintre cele mai reusite) – Lenovo S90 isi face loc pe unul locurile “bune” ale rafturilor din magazinele de specialitate.
Display, hardware
Ecranul este un SuperAMOLED de 5 inch cu o rezolutie maxima de 1280×720 pixeli. Numarul de pixeli concentrati pe un inch fiind de 294. Aceste caracteristici vorbesc de la sine despre un display cu o redare a culorilor vie in care negrul curat este baza  contrastelor naturale. Chiar daca afisajul se realizeaza doar in format HD acest lucru nu impiedica obtinerea unor efecte vizuale deosebite. Unghiurile de vizualizare sunt largi. Un lucru care surprinde este lipsa protectiei pe care o da tehnologia Gorilla sau alt nume concurent. Daca doar display-ul ar fi criteriul principal in aprecierea smartphone-ului, atunci recomandarea ar fi fara nici o retinere pozitiva.
Arhitectura interna are in centru platforma Qualcomm Snapdragon cu un chipset 410 – 4 nuclee Cortex A-53 – tractat la 1,2 Ghz care este insotit de solutia grafica Adreno 306. RAM-ul si spatiul de stocare vin in doua variante. 1 GB pentru modelul de 16 GB sau 2 GB pentru cel de 32 GB. Lenovo S90 nu are disponibila o marire a spatiului de stocare lipsind slotul pentru un microcard extern. Chiar daca pare cam “subtire”, arhitectura interna, ca de altfel toate instrumentele hardware, este bine echilibrata, producatorul reusind o optimizare performanta.

lenovo-s90-silver
In ceea ce priveste conectivitatea, smartphone-ul cu nume de cod Sisley dispune de toata gama de tehnologii actuale. Pe langa faptul ca este Dual SIM cu suport 4G LTE, el este dotat si cu Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC, hotspot si, desigur, GPS. Portul microUSB 2.0 asigura atat reincarcarea bateriei cat si schimbul de date prin fir.
Camerele foto au performante decente. Cea frontala are 8 MP si blit LED, ceea ce inseamna ca toate selfie-urile vor iesi foarte bine indiferent de lumina ambientala. Camera principala are 13 MP si, de asemene, un blit LED. Rezolutia fotografiilor atinge valoarea de 4208×3120 pixeli in timp ce functia video poate surprinde imagini in 1080 p la 30 de cadre.
Sistemul de operare este Android 4.4 upgradabil la 5.0 cu interfata customizata de Lenovo. Pe langa o tinuta foarte eleganta, aceasta are preinstalate aplicatiile specifice destinate camerelor foto si nu numai.
Bateria Li-Ion de 2300 mAh ofera o autonomie de maxim doua zile intr-un regim de lucru mediu ca intensitate.
Concluzie
Lenovo S90 Sisley este un smartphone cu un design foarte atragator echipat cu o suita hardware foarte bine optimizata care, chiar daca nu are in componenta varfuri de gama, la testele curente a obtinut rezultate decente. S90 este destinat acelor utilizatori care folosesc telefonul pentru treburile curente si care nu vor sa inlocuiasca aparatul foto cu telefonul atunci cand pleaca

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *