Lenovo Yoga 3 Pro

Iubitorii detehnologie si nu numai, sunt contemporani cu o epoca deosebita prin rapiditatea cu care se succed noutatile in lume, dar mai ales in lumea IT. Daca in urma cu cativa ani tabletele faceau furori prin mai toate pavilioanele targurilor de profil printr-o serie impresionanta de caracteristici unice la acel moment, aceste device-uri pe cat de mici pe atat de puternice, au fost eclipsate de diszpozitivele 2 in 1, mai precis de tabletele carora prin atasarea unei tastaturi puteau fi folosite ca adevarate laptopuri. Si daca tot am atins segmentul unde ne simtim confortabil, cel al laptopurilor foarte subtiri si uimitor de usoare, Lenovo vine cu o propunere foarte interesanta pe care o vom detalia in continuare, Yoga 3 Pro.

Design

Ambitiosii designeri, proiectanti si specialisti IT de la Lenovo au surprins piata cu un ultrabook al carui profil este usor de recunoscut datorita mai multor elemente cheie printre care carcasa rigida de aluminiu, o culoare care imprima un aer stilat intregii constructii si o balama care este cel putin unica pana in momentul de fata pe aceasta nisa. Ce o face atat de speciala? Deschiderea de 360⁰. Aceasta particularitate impreuna cu grosime foarte mica (numai 12,8 mm) pozitioneaza ultrbook-ul printre cele mai subtiri gadgeturi din clasa sa.

Lenovo

Partea de jos, cea pe care se afla tastatura iluminata, de tip insula si cu o cursa scurta, este imbracata intr-un material cauciucat de culoare neagra, usor aderent, cu un model care il face nu numai placut la atingere ci si foarte interesant. Tastatura, probabil din ratiuni de design, este destul de indepartata de partea inferioara a ecranului. In josul acesteia se gaseste un touch-pad generos ca dimensiuni, cu o viteza de raspuns foarte buna. Intr-un cuvant, Yoga 3 Pro este unul dintre cele mai reusite produse, ca aspect dar nu numai, al concernului asiatic Lenovo.

Ecran

Display-ul tactil are o diagonala de 13,3 inch. Cu o rezolutie mai mult decat performanta de 3200×1800 pixeli, acesta este de tip QHD+. Culorile redatesunt bune, contrastul face din negru mai negru si din rosu o culoare cu adevarat ademenitoare si puternica in acelasi timp. Unghiurile de vizibilitate sunt si ele foarte largi. Totusi, o nota oarecum neplacuta o face sticla care reflecta in mod deranjant lumina, naturala sau artificiala.

Arhitectura interna si performante

Dupa investitia masiva in realizarea unui design foarte reusit si in ecranul superb, se subinteleg eforturile pentru realizarea unei arhitecturi interioare capabila de cea mai inalta performanta. Decenta procesorului Intel Core M, in jurul careia leviteaza intreaga constructie, face sa treaca aproape neobservata optimizarea mai putin reusita. Solutia grafica integrata salveaza intr-o oarecare masura, iar memoria de lucru de 8 GB completeaza frumos intreaga structura. Spatiul de depozitare oferit de un SSD se situeaza intre 256- si 511 GB, in functie de versiune. Aerisirea este putin cam greoaie, ea cauzand o incalziredestul de pronuntata in partea din spate a Lenovo Yoga 3 Pro.

 

Difuzoarele stereo JBL sunt certificate Waves Audio, fapt care le recomanda a fi dintre cele mai bune. Bateria ofera o autonomie de pana la 7 ore, spune producatorul, dar in functie de regimul de lucru la care este supus ultrabook-ul aceasta poate diferi.

O completare uzuala a dotarilor multi-media este camera web, pozitionata ca de obicei deasupra ecranului, care dezvolta si ea o performanta cu un grad rificat de fidelitate, putand sa faca inregistrari de 720 p.

In ceea ce priveste conectivitatea device-ului cu alte dispozitive compatibile, Yoga 3 Pro s-a intrecut pe sine prin tehnologiile Bluetoth 4.0, Wi Fi 802.11 a/c si prin LAN Gigabit care sunt secondate cu succes de cei doi conectori USB 2.0 si 3.0, un HDMI, un cititor de carduri 4 in 1 si de jack-ul audio combo de 3,5.

Prin design-ul industrial dar foarte reusit din care se remarca balamaua cu deschidere impresionanta, prin grosimea foarte redusa si prin performantele tehnice care fac rularea sistemului de operare Windows 8.1 lina si cursiva, Yoga 3 Pro de la Lenovo este un produs de clasa care stie sa se faca dorit.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *