Mult asteptatul Lenovo Y5070

Aflata intr-o ofensiva continua pentru accederea cat mai aproape de varf in topul preferintelor utilizatorilor, compania chineza Lenovo vine pe piata IT cu unele dintre cele mai spectaculoase propuneri. Lansate pe mai toate nisele, ofertele Lenovo surprind prin calitate, atentia la detalii, design si, nu in ultimul rand, prin fiabilitate. Poate cel mai bun exemplu este noul laptop Y5070, cel mai nou device din seria Y50.

Design, display, tastatura

Imbracand un sasiu rezistent din aluminiu dur, carcasa metalica da inca de la o prima privire senzatia de eleganta si rafinament. Acest aspect este accentuat de design-ul si de culoarea alese, situand gadget-ul in clasa premium, cel putin din punct de vedere estetic. Laptopul Lenovo Y5070 poate sta foarte bine pe biroul unei persoane care desfasoara o activitate care necesita o putere mare de calcul dar si in mainile unui gamer profesionist. Deschizand device-ul de 2,4 kg, dam de un display nontactil LED backlight (iluminat din spate) cu o diagonala de 15,6 inch si o rezolutie FullHD (1920×1080 pixeli) a carui suprafata anti-glare il recomanda pentru sesiunile prelungite de computing. Este de la sine inteles ca vizionarea filmelor preferate sau detaliile grafice ale  celor mai noi jocuri vor fi mai mult decat vizibile. Ecranul este incadrat de o rama neagra destul de lata cu un finisaj lucios, fapt care se asorteaza cu imagimile luminoase si extrem de clare afisate si contrasteaza cu negrul mat care imbraca partea destinata tastaturii. Un artificiu de design, motivul cromatic rosu care evidentiaza tastele si grilele difuzoarelor, este de efect impresionand prin perspectiva 3D pe care cu abilitate o sugereaza. Tastele au cursa scurta, sunt silentioase si foarte placute la atingere. Trebuie semnalata prezenta blocului numeric care confera siguranta si calitate unei sesiuni de contabilitate, de exemplu. Trackpad-ul este mare si ofera posibilitatea de click in orice zona. Usor, elegant si performant, Lenovo Y5070 se prezinta ca o certitudine pentru experientele desprinse parca dintr-o lume a viitorului.

Lenovo

Mai multe variante de arhitecturi interne

Indiferent de varianta aleasa, Lenovo Y5070 se situeaza mult peste media dotarilor laptopurilor concurente. La fel ca la orice alt sistem informatic centrul de comanda este procesorul. Intel i5 sau i7 pe platforme Haswell (a patra si cea mai noua generatie) ofera fara nici o rezerva toata puterea celor patru nuclee la frecvente de 2400 MHz sau 2800 MH, in modulul Turbo ajungand la 3400 MHz. Partea grafica este asigurata atat de placile video integrate de tip Intel HD cat si de cele dedicate care vin de la Nvidia si sunt din clasa GeForce. Memoria cache este si ea de doua tipuri, 8 GB si 16 GB, fiind distribuita in mod egal pe cele doua sloturi. Hard disk-urile intalnite pe variantele de Y5070 sunt dintre cele mai noi produse de acest fel. Astfel, puteti alege dintre un format SSD sau unul SSHD de 500 GB sau 1 TB spatiu de stocare. Conectarea gadget-ului la alte terminale compatibile se poate realiza prin porturile USB 2.0 si 3.0, HDMI dar si jack-ul RJ-45, in timp ce primirea/trimiterea de date se face prin tehnologiile bluetooth 4.0, Wi Fi 802.11 b/g/n sau prin WLAN.

O impresie deosebita o fac cele doua difuzoare stereo de tip JBL asistate de tehnologia Dolby Advanced Audio v2 care le situeaza mult peste media difuzoarelor care se gasesc pe alte laptopuri. Compartimentul multimedia este completat de camera web HD de 720p si de multicititorul de carduri care suporta mai toate formatele uzuale.

Bateria Li Ion cu 4 celule asigura o autonomie de 3,5 ore, un lucru destul de bun daca ne gandim la ce putere de calcul poate desfasura device-ul si la ce dimensiuni are.

Lenovo Y5070 este un laptop tipic pentru profesionisti, fie ei din mediul de business fie din cel de gaming. Aspectul placut si functiile pe care le indeplineste cu succes, transforma acest laptop intr-o alegere castigatoare pentru oricine il va achizitiona.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *