Criza financiara loveste inclusiv in Google

Compania Google va concedia 100 de angajaţi de la departamentul de recrutare, acesta fiind un semn ca recesiunea financiara nu a ocolit nici cea mai puternică firma din industria IT.

Laszlo Bock, Vice President of People Operations, a anuntat ca Google are nevoie de mai puţin personal care sa se ocupe de angajari. Google a inceput prin încheierea relaţiilor contractuale cu firmele de recrutare, dar înrăutăţirea situaţiei economice a determinat concedierea unor angajaţi proprii.

Google şi-a închis biroul din Phoenix (Arizona), în septembrie şi şi-a relocat o parte dintre ingineri în alte birouri, a spus Eustace.

De asemenea, compania a decis să reducă evenimentele organizate pentru sfarsitul anului 2008. Google concediase anterior o parte dintre muncitorii angajaţi pe baza de contract si a suspendat unele beneficii acordate angajaţilor.

Actiunile companiei au încheiat sedinta la o valoare in scădere cu 13,35 de dolari, sau 4,3 puncte procentuale, încheind ziua pe Nasdaq la o valoare de 300,97 $, faţă de 657,40 $ in 15 ianuarie 2008.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *