Cele mai multe spamuri sunt trimise din SUA, Brazilia si Romania

antispamLa sfarsitul primului trimestru al anului 2009, Romania a ocupoat locul trei in topul surselor de mesaje spam, cu un total de 5,8% din numarul total al mesajelor nesolicitate. Primele locuri sunt ocupate de SUA (11,6%) si Brazilia (11,5%). In primele trei luni, mai putin de 7% din totalul mesajelor au fost legale, 91% au fost de tip spam iar restul de 2% au fost mesaje infectate cu diverse tipuri de malware.

Studiul a fost realizat de reprezentantii companiei de securitate “Panda Antivirus“, care au analizat 69 milioane de mesaje e-mail. Cantitatea mesajelor spam a crescut usor in lunile ianuarie – martie fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand spamul a reprezentat 89% din numarul mesajelor primite de companii.

Cea mai mare parte a acestor mesaje au fost transmise prin intermediul retelelor “zombie” (cunoscute sub denumirea de “botnet”), adica calculatoare infectate cu programe ce permite hackerilor să preia controlul acestora si a le folosi drept gazda a unor activitati precum transmiterea de spam catre alte calculatoare.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *