Coat? – o aplicatie prêt-à-porter

Este extrem de greu sa mai gasesti un “ceva” anume care sa nu fie transpus in aplicatie pentru terminalele mobile inteligente. Fiecare sistem de operare vine cu propriul magazin plin cu astfel de idei, putine fiind aplicatiile care sunt doar cateva pe o anumita nisa. Astfel, de la monitorizarea pasilor la iluminatul de tip lanterna, doua exemple alese cu totul si cu totul aleatoriu, sunt cu toate disponibile in mai multe variante.  In doar cativa ani, un hobby a devenit o adevarata industrie, profiturile fiind semnificative in conditiile in care, pentru o aplicatie destul de simpla, este nevoie de un computer, un anumit bagaj de cunostinte in programare, putin mai multa munca si ceva tenacitate. La fel cum “pofta vine mancand” inspiratia vine lucrand.

itunes img1

Aplicatia Coat

Nu cu mult timp in urma, spre finele anului trecut mai precis, Glamour Magazine, celebra revista de stil, a lansat in colaborare cu Apple aplicatia “Coat?”. Conform celor spuse de creatorii ei, dupa doar trei luni de munca sustinuta aceasta aplicatie a fost gata pentru a fi lansata pe iTunes. Producatorii, dorind ca mica aplicatie sa devina cat mai populara, au stabilit un regim free de comercializare. Utilitatea ei consta tocmai in faptul ca ceva ce este adesea trecut cu vederea devine un imperativ atunci cand ne lovim de acel ceva. Intr-o succinta prezentare, prin intermediul “Coat?” se  recomanda ce tip de haine poate fi purtat in functie de vreme.

Cu toate ca pare a fi unul dintre domeniile trecute la diverse, ce fel de haine sa imbracam astazi in functie de cum este vremea, este de fapt o treaba foarte serioasa. In plus de asta, faptul ca aplicatia este gazduita de un pic cam exclusivistul iTunes spune multe. Revenind la “Coat?”, chiar daca in esenta transmite timpul probabil, simtul estetic al celor de la Glamour s-a manifestat intr-un stil caracteristic, prin asocierea practica a vremii cu hainele dar si cu coafura ce ar putea fi adoptata.

Utilitatea aplicatiei “Coat?”

Fara teama de a exagera, multi dintre posesorii de smartphone-uri dimineata, inainte de a face orice altceva, isi arunca ochii mai intai pe telefon si abia apoi pe geam, oglinda, sifonier, dulap de incaltaminte etc. Si daca tot s-a format un astfel de reflex de ce sa nu intre in joc si ceva mai util decat feed-urile de pe wall sau un nivel oarecare al unui joc mai mult sau mai putin important? Astfel, in loc de banalul afisaj “5°, innorat” telefonul ar putea face o recomandare de genul “un pulover este bine venit” sau “nu uita geaca cu gluga sau umbrela”. Daca ne gandim putin, un indemn cu certe valente materne. Treaba este destul de serioasa deoarece sunt preluate date si informatii meteorologice reale care sunt analizate si in functie de predictiile privind temperatura, viteza vantului, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sau, din contra, probabilitatea de lipsa a acestora precum si alte date tehnice se fac diferite recomandari. Mai mult decat atat, aplicatia “Coat?” poate sugera si tipul de coafura recomandat pentru un anumit tip de vreme.

Pentru cei mai putin convinsi de utilitatea aplicatiei “Coat?”, in spatele multor argumente nefavorabile la adresa acesteia trebuie luat in seama faptul ca in felul acesta sunt castigate cateva minute extrem de pretioase in lupta de multe ori zadarnica dusa cu acele ceasornicului care se misca imperturbabil in ritmul bonomului tic-tac. Aflata inca la versiunea 1.1, aplicatia se poate dezvolta numai cu ajutorul utilizatorilor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *