Cum marim viteza aplicatiilor in Windows Vista?

Ai un calculator pe care ai instalat sistemul de operare Windows Vista si ti se pare ca se misca greu? In acest articol poti gasi cateva sfaturi utile prin care poti mari viteza de rulare a aplicatiilor.

1) Primul si cel mai important sfat, chiar daca e si cel mai costisitor, este de a mari memoria RAM. Insa aceasta metoda furnizeaza rezultatele cele mai bune si mai sigure pentru marirea vitezei calculatorului dv.

2) Fiti sigur ca aveti intotdeauna driverele componentelor hardware actualizate, si compatibile cu Windows Vista.

3) Dezinstalati toate programele care nu va sunt necesare.

4) Folositi un antivirus / firewall care nu ocupa foarte multe resurse.

5) Asigurati-va ca exista mai puţin de program care rulează în fundal, acest lucru va accelera Windows Vista. Uitati-va in josul monitorului, langa data si ora, acolo veti gasi mai multe iconite. Daca sunt prea multe, inseamna ca sunt multe programe ce ruleaza in background, multe dintre ele probabil inutile. Puteti inchide unele din ele, cu click dreapta, apoi inchideti programul respectiv. (Majoritatea au optiunea de quit, exit, close…). Dar cu toate acestea, aceste programe vor porni dupa ce veti reporni calculatorul.

6) Cum dezactivati anumite programe inutile care pornesc odata cu pornirea sistemului de operare?Apasati pe start, apoi in casuta de deasupra butonului “Start” tastati “msconfig“Apoi mergeti la “Startup” si acolo aveti o lista cu toate programele ce pornesc odata cu lansarea sistemului de operare Vista. Dezactivati programele ce vi se par inutile. Atentie! E de preferat sa fiti sigur ce anume dezactivati, pentru a elimina eventualele neplaceri de dupa repornirea calculatorului.

7) Dezactivati tema “Vista Aero”. Chiar daca fara aceasta functie desktopul dv nu va mai arata atat de atragator, veti castiga resurse importante, prin marirea memoriei libere a sistemului

Acestea sunt doar cateva sfaturi simple. Vom continua intr-un articol viitor cu mai multe sfaturi legate de acest subiect.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *