Versiunea AIR pentru Linux

AIR este un runtime dezvoltat de compania Adobe, care permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii web-based care pot fi rulate de pe desktop si portate pe disferite sisteme de operare. Noua versiune AIR pentru Linux ofera suport pentru Flash si are efecte 3-D, interpretare de text de inalta rezoluţie, filtre personalizate şi suport pentru Digital Rights Management, functii importante pentru aplicaţiile media cum ar fi editarea foto si video.

Versiunile pentru Windows si Mac ale AIR au anumite functii care nu sunt in versiunea pentru Linux. Acest lucru afecteaza numarul aplicatiilor din Linux.

Una dintre problemele in dezvoltarea pentru Linux a fost compatibilitatea. „Mai puţin de două procente dintre clienţi folosesc Linux. Este o adevărată provocare să oferi aplicaţii pentru o piaţă atât de mică”, a declarat Adrian Ludwig, Product Manager for Platform, la Adobe. O platforma care oferă compatibilitate încrucisata, asa cum ofera AIR, va atrage noi dezvoltatori care este posibil să nu se fi gândit vreodată să realizeze aplicaţiile lor pentru alte platforme decât Windows.

Ludwig a declarat ca o alta provocare pentru AIR este sa ruleze pe dispozitivele mobile.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *