Noua versiune de Windows se va numi Windows 7

Microsoft a confirmat oficial numele urmatoarei versiuni de Windows. Acesta va fii Windows 7, acesta fiind si actualul nume de cod al produsului.
Dezvoltatorii vor putea pune mana primii pe noul sistem de operare, deoarece la sfarsitul acestei luni, participantii la Microsoft Professional Developers Conference vor primi o “pre-beta developer only release”.

Mike Nash, corporate vice-president la Microsoft a spus ca “Din cate stiu eu au fost foarte putine cazuri la Microsoft cand numele de cod al unui produs a fost utilizat pentru lansarea finala, insa sunt destul de sigur ca aceasta este o premiera pentru Windows. Decizia de a utiliza numele de cod Windows 7 a fost luata datorita simplitatii. Din moment ce noi nu lansam noi versiuni ale Windows in fiecare an, utilizarea unei date in nume nu are sens”.
Din moment ca noua vesiune a Windows este cea de a saptesprezecea, Nash a spus Windows 7 este cel mai potrivit nume.

Windows 7 va utiliza acelasi kernel ca si Vista, ceea ce reduce considerabil riscul unor intarzieri majore in cadrul proiectului. Mai mult, cresc sansele penru evitarea unor probleme de compatibilitate intre Vista si Windows 7.

Noul sistem de operare va fi disponibil pentru toti utilizatorii incepand cu luna ianuarie 2010, insa o versiune alfa va aparea in octombrie 2008.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *