Ce trebuie sa stim despre Skype…

De la inceputurile obscure in care cativa specialisti IT estonieni si-au vazut visul transformat in realitate pana la entitatea Microsoft Skype Division au trecut aproape zece ani. Ani de munca sustinuta cu rezultate pe masura – Skype, softul de telefonie si video care se bazeaza pe tehnici voice over IP (VoIP), in mare parte gratuit, a devenit una dintre cele mai popoulare platforme cu peste un miliard de utilizatori. De-a lungul unei singure decade, Skype a reusit sa transforme industria de telecomunicatii in favoarea consumatorilor.

Skype permite efectuarea de apeluri telefonice prin Internet. Tot ce trebuie pentru a vorbi gratis sau la preturi mai mult decat avantajoase este aplicatia care poate fi descarcata in regim free de pe site-ul Skype si un set de casti. Pentru o video conferinta mai aveti nevoie de o camera web. Instalarea aplicatiei necesita un bagaj minim de cunostinte. Cu cateva click-uri si un numar minim de setari pentru crearea si configurarea contului de utilizator Skype-ul este instalat.

Apelurile intre doua conturi de Skype (doi utilizatori) sunt gratuite indiferent de locatii, indiferent de fus orar. Daca vreti sa va sunati prietenii din tara sa le spuneti si sa le aratati cat de frumoase sunt plajele dominicane, de exemplu, nimic mai simplu! O conexiune buna de net si gata. Pentru vizualizarea imaginilor aveti rezervata partea stanga a ferestrei. Mai puteti folosi programul si ca ceva asemanator messenger-ului, daca vreti sa vorbiti … in scris.

Skype

Chiar daca aveti posibilitatea de a vorbi la telefon sau sa beneficiati de serviciile, facilitatile si comoditatea mesageriei instant, nu aveti de fiecare data timp pentru astfel de delectari. De aceea Skype ofera si servicii de mesagerie text, celebrele SMS-uri. Dar, odata intrati in acest sistem plata devine obligatorie. Contracost sunt si apelurile catre alti utilizatori care nu au un cont activ pe aceasta platforma sau nu exista posibilitatea reala de a-si face un astfel de cont. Exemplul cel mai elocvent este dat de telefonia fixa sau de telefoanele mobile fara posibilitatea de a avea o conexiune internet.

Costurile aferente nu sunt ridicate. Am putea spune ca sunt chiar foarte mici comparativ cu cele pe care un utilizator trebuie sa le suporte daca foloseste retelele clasice de telefonie. De aceea, foarte multe persoane fizice si chiar companii de o mai mica anvergura s-au orientat spre Skype in detrimentul concurentei. Insa, la un moment dat si in anumite conditii serviciile oferite de poate cel mai cunoscut soft de acest fel intampina unele greutati. Un aspect deloc de neglijat este dat de greutatile si chiar imposibilitatile de a accesa serviciile de urgenta din anumite state. Mai pot aparea unele sincope datorita latentei sesizabila in transmiterea datelor (video, SMS-uri). Dar, cel mai suparator pentru unii, este distorsiunea sunetului care poate varia chiar pe parcursul unei convorbiri. Insa, cu putina atentie, documentare prealabila inaintea efectuarii unei calatorii si cu o doza destul de mare de ingaduinta, software-ul Skype ramane unul emblematic pentru revolutia in comunicare.

Pentru utilizatorii care doresc sa beneficieze de o oferta completa Skype Premium este exact ceea ce cauta. Cu acest serviciu sa-i spunem exclusivist (desi este accesibil tuturor doritorilor dispusi sa plateasca in plus pentru o serie de extraoptiuni) se pot achizitiona diferite tipuri de abonamente cu minute internationale incluse precum si posibilitati de video conferinte de grup sau video chat. Dar ofertele Premium nu se opresc aici. Intrati pe site si va veti convinge.

Ati auzit desigur de site-ul Facebook (!). Dar de conectare la acest site cu ajutorul Skype stiati? Cele mai noi versiuni ale soft-ului au inclusa gratis o astfel de optiune. Venita impreuna cu Skype WiFi (se poate cumpara acces la retelele WiFi) precum si usurintei in instalare si utilizare unul dintre cele mai familiare soft-uri va sta la dispozitie in mare parte gratuit.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *