Recuperarea datelor de pe un hard disk stricat

Avariile unui hard disk de calculator pot fi catastrofale. Ele pot varia  in domeniul de aplicare de la cateva fisiere corupte, sau pana la pierderea totala a datelor de pe hard disk. Dacă te gasesti in această situatie nefericita, aici sunt cativa pasi care te pot ajuta la recuperarea datelor pierdute.

Pasul 1.

Daca hard diskul are defecte grave, evident ca nu mai poate fi folosit, asa ca primul pas este sa cumparati un hard disk nou. Chiar daca aparent vechiul hard disk pare a functiona, riscati sa pierdeti in viitor alte date importante in caz ca nu il schimbati. De cele mai multe ori, defectele la partea mecanica sau electronica mecanice nu mai pot fi remediate, asa ca aveti nevoie de un hard disk nou.

Pasul 2.

Dupa ce cumparati un HDD nou, instalati-l in calculator ca fiind Master (Hard principal), iar hardul cel vechi (stricat) il instalati ca slave. Evident, pe hardul principal trebuie sa reinstalati sistemul de operare.

Pasul 3.

Instalati un program specializar in recuperarea datelor pierdute sau corupte. Unele din cele mai bune astfel de programe le gasiti mai jos. Aceste programe sunt concepute pentru a recupera datele care au fost sterse in timpul unui accident, sau au fost stocate in sectoare pe hard disk care s-au deteriorat.

Unele din cele mai bune programe de recuperare date sunt:

Prin intermediul software-ului de recuperare de date se pot recupera fisierele care au fost comprimate sau criptate.  Aveţi posibilitatea să recupereze si fişiere care au fost şterse si mutate in Recycle Bin. Software-ul de recuperare de date accepta mai multe tipuri de harddisk-uri si alte medii de stocare cum ar fi USB, CD-uri, DVD-uri etc.

Evident, daca hard diskul a fost deteriorart atat de mult incat nu mai porneste nici ca un hard disk slave, recuperarea datelor este aproape imposibila. Sunt insa firme specializate unde puteti duce hard diskul pentru a fi desfacut, insa de cele mai multe ori asemenea operatiuni sunt foarte costisitoare, dar sunt necesare in cazul unor pierderi de date foarte importante.

Cum poti recupera datele atunci cand hard diskul este total inutilizabil?

Una din cele mai importante firme din tara noastra care se ocupa cu recuperarea datelor de pe un hard disk stricat este BitConsulting.

BitConsulting are experienta necesara si suportul tehnic pentru a asigura clientilor o recuperare a datelor profesionala.

Serviciul de Recuperare Date se adreseaza atat personelor fizice care au pierdut fotografiile de familie adunate de-a lungul anilor cat si persoanelor juridice carora in urma unei avarii serioase a unui hardisk sunt pusi in situatia de pierde informatii extrem de valoroase pentru companie. In oricare dintre situatiile de mai sus v-ati afla apelati cu incredere la serviciile BitConsulting.

Daca harddiskul dumneavoastra nu mai functioneaza si va intereseaza sa recuperati fisierele, apelati la diagnosticarea gratuita oferita de acesasta firma . In urma acestei diagnosticari veti fii informati asupra costurilor de recuperare si a timpului necesar pentru recuperarea datelor dumneavoatra.

Cu ajutorul BitConsulting puteti:

  • recupera date de pe orice tip de hard ATA sau SATA de 3.5″(desktop), 2.5″/ 1.8″(laptop)
  • beneficia de diagnosticare gratuita in maxim 24 de ore de la primirea harddiskului
  • recupera date de pe DVD, CD, FLASH (USB, SD, MMC), Memory Stick
  • recupera datele existente in peste 85% dintre hardurile aduse in service

Pentru mai multe detalii puteti accesa siteul http://www.recuperaridate.ro/

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *