Cele mai bune 10 aplicatii Windows 7

Microsoft a prezentat planul pentru succesorul sistemului de operare Windows Vista. Cu aceasta ocazie s-au prezentat cateva aplicatii prezente pe Windows 7 aplicatii orientate catre profesionistii IT. Acestea sunt:

Federated search and enterprise search scopes

Se permite un acces mai simplu asupra informatiilor indiferent de localizare. Utilizatorii pot efectua cautari fara a fi in fata propriilor calculatoare. Este prezent un auto preview one-click, cu ajutorul caruia se poate cauta in interiorul „bibliotecilor” de informatii (set definit de resurse sau locatii pentru a limita scopul cautarii).

DirectAccess

Prin DirectAccess puteti dispune de o infrastructura „always managed,” asa incat administratorii se pot asigura ca update-urile sunt distribuite, ca Group Policy este aplicat si ca dispozitivele lor sunt sigure.

BranchCache

BrancCache memoreaza informatiile descarcate de pe web. Daca este descarcat prima data de pe Internet un document la o conexiune de 512kbit/sec., cu o durata de aproximativ 30 – 45 de secunde, dupa memorare, in momentul in care un alt utilizator de pe acelasi site solicita aceea informatie, transferul se efectueaza instantaneu.

BitLocker to Go

Administratorul poate seta politicile care necesita codarea drive-urilor detasabile pentru a permite accesul in scris asupra lor. Procesul codarii dureaza mai putin de 1 minut si poate anunta automat utilizatorul in momentul in care acesta introduce un drive necodat.

AppLocker

AppLocker este un Group Policy care identifica aplicatiile care pot rula pe infrastructura dv. De asemenea se detine un control al regulilor si se pot permite rularea mai usoara a anumitor versiuni sau grupuri de versiuni.

DNSSEC Support

Aplicatia dispune de un set de extensii pentru DNS care previne imitarea informatiilor legate de adrese.

VHD Boot

VHD Boot lucreaza cu o infrastructura virtualizata a desktop-ului pentru a asigura consistenta unei imagini din calculatoarele clientilor.

Windows Troubleshooting Platform

Aplicatia permite administratorilor sa-si creeze propriile pachete troubleshooting in momentul in care acestia identifica probleme specifice in interiorul infratructurii.

Windows PowerShell Integrated Scripting Environment

Microsoft a introdus in Windows 7 o interfata de grafica pentru PowerShell care ajuta invatarea mai usoara a limbajul de scripting si folosirea intr-un mediu usor de citit si folosit.

PowerShell Remoting

Acesta permite efectuarea de comenzi pe un PC client.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *