Open Office Org 3.0

Suita OpenOffice include aplicatii de birou importante si este disponibil intr-o versiune finala gratuita. OpenOffice.org este comparabil in performante cu pachetele binecunoscute de tip office (disponibile contra cost) cum este MS-Office. OpenOffice 3.0 este disponibil, si rezolva problemele de incompatibilitate dintre OpenOffice si Office 2007.

OpenOffice contine urmatoarele module:

  • Writer (procesor de texte si editor HTML)
  • Calc (foi de calcul tabelar).
  • Draw (modul de desen si grafica vectoriala).
  • Impress (modul pentru crearea de prezentari).
  • Editor de formule.
  • Modul de baze de date (ipentru a accesa bazele de date trebuie sa va instalati un driver specializat de baze de date.)

Puteti deschide majoritatea documentelor create cu MS-Office (Word, Excel, Powerpoint) fara probleme, le puteti edita si apoi salva fie in formatul nativ, fie in formatul original.

OpenOffice 3.0 poate citi documente salvate in Microsoft Office 2007 sau 2008, in acele formate .docx, .xlsx, .pptx sau alte tipuri care dau batai de cap si versiunilor anterioare pe Microsoft Office. Noul OpenOffice poate scrie si citi documente in formatul standard ODF 1.2.

OpenOffice este una din cele mai complete suite, situandu-se pe locul al 2-lea la numarul de utilizatori care au adoptat-o, dupa celebra Microsoft Office.

Principalul punct forte al OpenOffice este faptul ca este gratuita, indiferent daca e versiune beta sau versiune finala. Aceasta suita este sustinuta de catre cei de la ‘Sun Microsystems’ unul din cei mai importanti sustinatori ai aplicatiilor ‘open source’.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *