Totul este posibil cu Microsoft Azure

Microsoft Azure este un sistem de operare integrat de cloud computing care faciliteaza gestionarea aplicatiilor web scalabile pe Internet. Mediul de gazduire si de gestionare se mentine conectat la centrele de date Microsoft cu ajutorul acestora putand fi accesate o serie de informatii. Microsoft Azure este similar, dar diferit de Windows Server, care este destinat pentru hosting la fata locului si de management al informatiilor stocate utilizand un astfel de sistem.

Ce este Microsoft Azure?

Azure este un sistem de operare de la Microsoft destinat pentru cloud computing. Ca si in cazul altor tehnologii de cloud computing, Microsoft Azure este destinat pentru a simplifica managementul IT si pentru a minimiza up-front-urile si cheltuielile aflate in curs de desfasurare. In acest scop, Azure a fost conceput pentru a facilita gestionarea de aplicatii web scalabile pe tot ceea ce inseamna Internet. Hosting-ul si gestionarea mediului se face si se mentine la centre Microsoft Data.

Microsoft azure

Microsoft Azure poate fi folosit pentru a crea, distribui si upgrada aplicatii web fara sa fiti nevoiti sa apelati sau sa mentineti resurse scumpe, de multe ori insuficient de utilizat la fata locului. Noile servicii web si aplicatii pot fi scrise si depanate cu un minimum de cheltuiala si fara personal, asta datorita sistemului in cloud. Optiuni noi pot fi adaugate precum ”on the fly” pentru pachete de aplicatii deja existente.

Sistemul de operare Azure este o componenta centrala a companiei Azure Services Platform care include, de asemenea, nenumarate si separate aplicatii de securitate, de stocare si de virtualizare, straturi de servicii si un mediu primitor de dezvoltare desktop cu tot ceea ce implica acesta.

O caracteristica foarte buna a sistemului este reprezentata de serviciul de management automat care faciliteaza aplicarea si modernizarea aplicatiilor fara a compromite accesibilitatea utilizatorului. Functii cum ar fi load balancing, caching, toleranta la erori si redundanta sunt incluse pentru a asigura o disponibilitate ridicata.

Suportul Microsoft Azure este unul complet deoarece include numeroase si diferite functii standard sau cu anumite optiuni valabile. Protocoale, pachete privitoare la limba de suport si diferite platforme completeaza tabloul. Exemplele includ XML (Extensible Markup Language), REST (representational state transfer), SOAP (Simple Object Access Protocol), Eclipse, Ruby, PHP si Python.

Microsoft

Natura calcului corporativ se schimba datorita virtualizarii, networking mai rapid si cresterea performantelor aduse de procesoarele multicore. Microsoft nu isi poate permite sa ignore aceste schimbari, mai ales ca pleiada de clienti incepe sa realizeze cat de importanta este puterea adusa de cloud computing. Microsoft incearca prin aceasta platforma sa ajunga la zi si cu aceasta tehnologie destul de utila si absolut necesara in aceste zile moderne cand un accent foarte puternic se pune pe tot ceea ce inseamna stocarea de date fara sa se mai apeleze la un mediu fizic. Dar Microsoft mai are de recuperat in acest sens, este nevoie de imbunatatirea fiabilitatii asupra intregului sistem. Desi aduce ceva noua in acest domeniu unele aspecte sunt inca neclare cu privire la modul armonios jucat in viitor de companiile care vor dori sa construiasca platforme de management si alte instrumente pentru clientii care doresc o accesibilitate deplina in interiorul norului Azure. Dar, pana acum, detaliile venite din partea a tot ceea ce inseamna Azure sunt mai mult decat promitatoare facand din acesta un periculos pretendent in domeniul vizat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *