Microsoft PowerPoint – noutati 2013

Ca aproape orice poveste americana de succes, software-ul PowerPoint a demarat in conditii oarecum ambigue pentru a se dezvolta si pentru a cunoaste consacrarea sub umbrela gigantului IT Microsoft. Timp de peste 25 de ani, de cand se afla in portofoliul cunoscutei companiei si face parte integranta din suita de programe tip Office, cel mai folosit program de prezentare succinta a diferitor proiecte a cunoscut o crestere progresiva a valorilor cheie. Peste un miliard de utilizatori, aproximativ treizeci de milioane de prezentari zilnice – sunt doar cateva din cifrele care ar naste invidia oricarui alt program similar, daca ar fi posibil.

2013 este anul cand arhicunoscutul program a imbracat haine noi care ii vin ca turnate. Cu o multime de noi buzunare, unele ascunse altele la vedere, si cu un nou mod de prezentare, softul are nevoie de o scurta prezentare a optiunilor curente care poate tine locul unei succinte introduceri.

Noi modalitati pentru a incepe o prezentare

Se spune ca prima intalnire conteaza cel mai mult in formarea unei pareri. PowerPoint a tinut cont de aceasta povata si in 2013 a introdus posibilitatea de a crea o imagine de inceput cat mai potrivita. Au fost adaugate noi sabloane si teme la fel de noi pentru a contrui o imagine cat mai apropiuata de ceea ce intentionati sa transmiteti. Fila aspect va va usura munca prin prezentarea mai multor tipuri de sabloane calibrate pe ecrane diferite ca format. Marimea unui diapozitiv conteaza si ea daca vreti sa va faceti intelesi de tot auditoriul din sala de prezentare. Un simplu clic pe lupa va redimensiona diapozitivul la marimea dorita. Astfel, detaliile care conteaza nu vor mai trece neobservate. Variatiile disponibile de culoare, forma sau marime vor face din fiecare prezentare un spectacol inedit.

Asistenta audio – video la un alt nivel

Pentru prezentarile cu un grad redus de formalism sau pentru cele in care un clip video este mult mai adecvat decat o prezentare verbala, PowerPoint 2013 are adaugate codecuri pentru formatele media cel mai des intrebuintate in astfel de situatii (.mp4, .mov, AAC etc.). Aceasta caracteristica nu mai face necesar efortul vostru de a instala software-urile necesare pentru a reda un continut audio-video de inalta definitie.

Prezentari pe ecrane tactile si in sistem multi-display

Pentru cei obisnuiti cu ecranele tactile (binecunoscutele touch-uri cu care sunt inzestrate smartphone-urile si tabletele) PowerPoint 2013 este si mai usor de utilizat. Lucrand pe dispozitivul aflat in fata voastra puteti sa efectuati mai multe operatii precum atingere, defilare, zoom-are, panoramare precum si altele, iar pe ecranul sau ecranele de prezentare sa apara doar ce doriti voi fara a da posibilitatea privitorilor de a intra in „bucataria” voastra.

PowerPoint

Proiecte salvate in cloud (in nori)

„Lumea aflata in continua miscare”, „timpul costa bani” etc. Sunteti la curent cu astfel de sintagme. Pentru un plus de mobilitate, acum puteti sa lucrati un proiect de prezentare acasa si sa-l  luati cu voi oriunde veti avea nevoie fara a mai trebui sa aveti in permanenta un device in care sa tineti rodul muncii voastre. Diapozitivele salvate in nori vor putea fi disponibile oricand veti avea nevoie de ele. Este necesara doar o conexiune stabila la internet. In plus, voi sau cei cu care colaborati veti putea aduce completari de ultima ora proiectelor aflate in derulare. La fel de usoare vi se vor parea si prezentarile online. Necesitatea unui echipament tehnologic minim si a unui canal de comunicare va vor transmite proiectele prin intermediul internetului intr-o modalitatea la fel de normala ca atunci cand va aflati fizic intr-o sala de conferinte.

Mai mult decat oricand, PowerPoint 2013 este in pas cu timpurile cu care suntem contemporani. Noile facilitati se cer a fi studiate in amanunt de catre cei ce doresc sa construiasca foarte usor o prezentare de calitate

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *