Google a lansat Chrome 8

Chrome, navigatorul web al celor de la Google, a ajuns la versiunea 8. In plus fata de versiunile anterioare, Google Chrome 8 ofera suport pentru viitoarele aplicaţii Google şi PDF viewer. Chrome 8 include peste 800 de actualizări de stabilitate şi securitate.

Browserul include vizualizator de PDF-uri, suport pentru aplicatiile pe care Google le va introduce in Chrome Web Store iar serviciul de sincronizare a fost extins si pentru aceste programe. PDF-urile vor fi deschise intr-o asa numita sandbox (cutie de nisip – trad.) ceea ce inseamna ca sunt izolate si nu vor afecta securitatea si performanta niciunei alte parti a sistemului de operare.

Chrome 8 vine la doar şase săptămâni de la lansarea Chrome 7. Google a anunţat ca va lansa o nouă versiune a browserului o dată la 6-8 săptămâni. Spre deosebire de celelate browsere, Chrome se actualizează automat astfel încât utilizatorii nu trebuie să facă nimic.

Google a plătit 4.000 de dolari celor cinci cercetători care au descoperit vulnerabilităţi ale browserului, suma totală oferită din luna august şi până în prezent fiind de 29.000 de dolari.

Conform Net Applications, browserul Chrome are o cotă de piaţă de 9,3%. Internet Explorer conduce acest top cu o cotă de piaţă de peste 58%, iar Mozilla Firefox are 22.75%. Apple Safari are o cotă de 5,55%, iar Opera 2,2 %.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *