Italia obliga Google sa anunte din timp pe unde vor trece masinile care fotografiaza strazile

Autoritatile din Italia au obligat compania Google sa isi marcheze clar masinile care pozeaza strazile in cadrul programului Street View. Mai mult de atat, Google a fost obligat sa anunte autoritatile italiene sa anunte traseul acestor vehicule cu cateva zile inainte.

Aceste masuri au fost luate pentru a evita anumite scurgeri de date care au adus gigantului online un scandal mediatic in vara anului 2010. Google trebuie sa anunte cu trei 3 zile inainte traseul masinilor atat pe propriul site cat si in presa locala a localitatilor pe unde aceste masini vor trece.

Google a recunoscut in aceasta vara ca a interceptat “accidental” date cu caracter personal in cadrul operaţiunilor de cartografiere a strazilor din diferite orase ale lumii.

Seful Google, Eric Schmidt, a acuzat intr-un interviu acordat ziarului Financial Times ca un angajat al companiei a colectat ilegal date prin intermediul retelelor wireless. Compania Google a anuntat recent ca a interceptat mai multe date personale decat se stia anterior, inclusiv adrese de mail si agende personale.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *