Totul despre Panda Global Protection 2014

Pentru orice utilizator de internet, amenintarea virusarii sistemului de operare cu unul sau mai multe programe informatice care, intr-un fel sau altul, pot aduce grave amenintari cu diferite grade de profunzime la adresa integritatii fizice si psihice a intregului sistem este una de actualitate. Una dintre solutiile informatice, numite in general antivirusi, care protejeaza sistemul de calcul in timpul functionarii este Panda Global Protection, versiunea 2014. Venita din insorita Spanie, solutia de securitate este produsa de compania Panda Security, fondata in 1990 la Bilbao.

Suita contine mai multe solutii de protectie a datelor informatice prezente in terminal cat si a celor care il tranziteaza. Printre acestea regasim o solutie antivirus, un firewall sau un antispam, o protectie a identitatii cat si o solutie pentru controlul accesului la internet numita parental control. De asemenea, Panda Global Protection 2014 include si tool-uri pentru accesul la distanta, backup local sau in cloud si un sistem foarte eficient de management al parolelor. Sistemul de protectie mai ofera si o tastatura virtuala, un browser sigur si un sistem de criptare a fisierelor. Panda Global Protection 2014 ruleaza foarte bine pe sistemele de operare Windows, Mac sau Android. In ceea ce priveste managementul licentelor, acesta se face online, pe un portal dedicat, de unde utilizatorul poate downloada versiunile aferente oricarui sistem de operare amintit mai sus.

Modulul antivirus ofera, pe langa o protectie foarte eficienta antivirus si protectii antispyware sau impotriva aplicatiilor rau intentionate precum: hacking tools, jokes, etc. Determinarea unei potentiale amenintari se face fie pe baza de semnatura, prin comparare cu baza de date care contine semnaturile virusilor cunoscuti, fie intr-un mod euristic, care descopera virusi noi a caror semnatura nu exista inca in baza de dare. Impotriva acestor noi amenintari, a caror semnatura nu este cunoscuta, compania Panda Security a dezvoltat propria sa tehnologie euristica, de fapt o serie de algoritmi foarte complexi, denumita TruPrevent Technologies.

Panada ativirus

Protectia firewall este un filtru care protejeaza computerul de accesari neautorizate din exterior si asigura un grad mare de siguranta in utilizarea internetului. Cand este accesata o aplicatie, utilizatorul este intrebat daca permite acest lucru. Optiunea este memorata si poate fi modificata ulterior. Pentru a vedea informatii detaliate despre aplicatiile rulate sunt necesare doar cateva click-uri. Modulul antispam se integreaza automat in Outlook si Outlook Express, adaugand un director denumit Spam, unde sunt directionate email-urile considerate spam.

Protectia identitatii impiedica accesul neautorizat la datele confidentiale (parole, informatii despre cardurile bancare etc.) si impiedica folosirea lor fara acordul utilizatorului. Aceasta protectie blocheaza accesul catre site-uri considerate a fi nesigure. Parental control, dupa cum ii spune si numele, ofera o filtrare a continutului web pentru copii sau adolescenti. Daca solutia de securitate Panda Global Protection 2014 este utilizata de catre o companie, se poate restrictiona accesul angajatilor la anumite site-uri. pentru a o completa, autorii au adaugat o posibilitatea unei liste predefinite dar si posibilitatea de custom-izare. Modulul de backup ofera posibilitatea realizarii de backup local sau in cloud. Pentru optiunea de backup in cloud se utilizează serviciile oferite de Mozy care ofera anumite facilitati daca un utilizator foloseste serviciul sau de cloud.

Password management ofera posibilitatea unui management centralizat al parolelor, acestea fiind criptate cu algoritmul AES-256. Acest standard este utilizat pentru criptarea documentelor de interes national in SUA, fiind catalogate la cel mai inalt nivel de confidentialitate. Parolele sunt protejate impotriva programelor de tipul keylogging si sunt sterse automat din clipboard pentru a impiedica transmiterea lor neautorizata. Tastatura virtuala (virtual keybord) poate fi folosita pentru introducerea de date confidentiale precum cele bancare. Utilizarea ei impiedica furtul acestor date prin metode hardware (dispozitive care se intercaleaza intre tastatura si PC si stocheaza toate datele introduse de la tastatura).

Avand in vedere ca amenintarile informatice devin din ce în ce mai complexe, iar dependenta de tehnologie este din ce in ce mai mare, Panda Global Protection 2014 este o solutie de securitate pe care putin dintre utilizatorii care au incercat-o au mai renuntat la ea.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *