Review: Kaspersky Anti Virus 7

kaspersky antivirus Kaspersky Internet Security 7 a obtinut rezultate foarte bune pentru detecţia de malware, exploit-uri de website-uri si teste de firewall, obtinand un scor de 98% pentru detectie. De asemenea, a mai depaşit produsele competitoare in testele pentru timpii de start-up al sistemului si de memorie RAM ocupata.

Kaspersky Lab ofera o gamă larga de servicii pentru satisfacerea cerinţtlor specifice  in ceea ce priveste asigurarea securitatii datelor.
Citeste in continuare un review complet Kaspersky Anti Virus 7:

Setup si instalare
Kaspersky Anti-Virus 7 costa $59.95 pentru un singur utilizator si $69.95 pentru trei licente (trei utilizatori).
Prin comparare, Norton Antivirus 2008 costa $39.95 pentru o licenta.

Kaspersky Anti Virus 7 ruleaza pe sietemele de operare Windows 2000, Windows XP si Windows Vista, in timp ce Norton Antivirus ruleaza doar pe sistemele de operare Windows XP and Windows Vista.
Kaspersky cere o memorie de 512 RAM si cel putin 50MB de spatiu pe hard disk, in timp ce Norton cere 300 MB de spatiu pe disc.

Dupa instalare, sistemul necesită o protecţie completă pentru repornirea sistemului. Daca doriti sa eliminati Kaspersky Anti-Virus 7, produsul include o optiune de dezinstalare in Toate programele de meniu.


Interfaţa

kaspersky interfata
Kaspersky – interfata grafica

Kaspersky Anti-Virus 7 vine cu o interfata mai curata, mai prietenoasa si mai sofisticata decat in versiunile precedente. Un rosu intens ne semnalizeaza inca de la inceputul aplicatiei ca fisierele de semnaturi sunt actualizate.

In plus fata de protectie antivirus si antispyware, se ofera si protectie antirootkit. Sunt existente de asemenea setari de restaurare a sistemului, in caz de nevoie. Kaspersky va face revenirea  la setarile anterioare ale registrilor. Acest lucru este eficient impotriva programelor de tip spion sau rootkit.

Performanta
Kaspersky Lab este renumit pentru reacţia rapida la ameninţările generate de viruşii noi, iar tehnologiile sale de ultima generatie au primit numeroase premii.  Produsele sunt certificate de principalii distribuitori de software si participa la numeroase programe in parteneriat, cum ar fi Microsoft Gold Certified Security Solutions Program sau Novell Nsure Partner Program.
Intr-un test de scanare cu un singur folder comprimat si fisiere media, Kaspersky Anti-Virus 7  a terminat scanarea in 521 de secunde.  Ca timp de pornire a sistemului cu acest antivirus instalat, acesta a pornit intr-un timp de 29,77 secunde.

Pret
Pretul este intre 36$ si 70$.

Concluzii:
Dacă doriţi un antivirus rapid si cu consum mic de resurse,  Kaspersky este o alegere foarte buna. De asemenea softul este foarte usor de folosit chiar si de catre incepatori, oferind atat optiuni sumare dar si avansate, pentru utilizatorii experimentati.

Pro:

  • rapiditate
  • consum mic de resurse
  • usor de configurat, o interfata prietenoasa
  • suport tehnic foarte bun

Contra:

  • pret putin cam mare fata de competitie
  • lipsa protectie firewall

NOTA Revista IT: 7

Aveti o parere legata de Kaspersky? Folositi acest antivirus? Postati mai jos opiniile voatre.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *