Cele mai ieftine convorbiri mobile

Cu sau fara voia noastra, telefonia mobila este de ani buni o prezenta activa in viata noastra. Dezvoltarea tehnologiilor ce sunt reunite sub aceasta titulatura face posibila initierea sau primirea unui apel telefonic aproape de oriunde. Nici in ceea ce priveste mesajele, celebrele SMS-uri, lucrurile nu sunt diferite. Despre accesul la internet nici nu mai amintim. Toata aceasta “nebunie” se datoreaza operatorilor de telefonie mobila si alte servicii, operatori care fac investitii serioase pentru a ne oferi cele mai bune oferte.

Care este cea mai buna oferta?

In conditiile actuale se naste intrebarea fireasca de altfel: oare chiar avem nevoie de atat de multe optiuni pentru un “telefon” sau pentru un “net”? Unul dintre raspunsurile posibile ar fi unul negativ. Insa sarabanda promotiilor si a ofertelor combinate este atat de tentanta incat cei mai multi dintre noi ne lasam “furati” de promisiuni si actionam intr-un mod ce poate fi catalogat drept compulsiv facand anumite tipuri de achizitii. Dorinta de a avea cele mai multe minute incluse sau cei mai multi gigabiti de net disponibili la orice ora si in orice loc ne determina sa ne incarcam cu niste bunuri, pana la urma, pe care constatam ca nu avem posibilitatea reala de a le consuma in totalitate sau macar in mare masura. In felul acesta cream un buget tradus prin obligatii de plata care este, uneori, cam mare pentru nevoile noastre zilnice de comunicare. O invitatie la o analiza facuta la rece prin care sa se identifice nevoiele fiecaruia in aceasta directie este oricand binevenita.

Cele mai mici abonamente

Printre operatorii de telefonie mobila este o concurenta teribile in oferirea celor mai atractive pachete de oferte. Am spus pachete de oferte pentru ca practic nu exista posibilitatea ca un client obisnuit sa isi aleaga doar acele servicii de care se foloseste cu adevarat. Revenind la deja celebrele pachete, enumeram in continuare cele mai mici oferte in ordine crescatoare.

La acest capitol de detaseaza net oferta celor de la Digi Mobil, divizia de telefonie mobila si internet a RDS&RCS, cu un abonament de 2 Euro, Avantaj 2. Oferta cuprinde 200 minute nationale si internationale, 100 SMS-uri in reteaua Digi Mobil si internet mobil nelimitat. Viteza la internet atinge valori de 21,6 Mbps in reteaua 3G si de pana la 150 Mbps in reteaua 4G.

digi mobil

Oferta Orange are inclus abonamentul de 3 Euro care poate fi configurat dupa preferinte, insa fiecare optiune adauga un cost suplimentar. Referindu-ne doar la abonamente cu minute incluse, cel de 4 euro este cea mai ieftina oferta a acestui operator. In el sunt incluse 75 de minute in retea si alte 25 de minute care pot fi folosite pentru apeluri catre alte retele.

orange

Compania Vodafone vine cu o oferta substantiala din toate punctele de vedere. Abonamentul Smart 10 ofera minute nelimitate in retea, 1000 minute nationale dintre care 150 minute internationale pe mobil si 500 MB pentru a fi la curent cu noutatile de pe net.

Reteaua Telekom propune clientilor abonamentul Talk S care are minute nationale nelimitat, minute si SMS-uri in retelele mobile Telekom Romania nelimitat, 100 de minute internationale catre fix si mobil precum si 100 MB trafic de date national la viteza 4G. Trebuie mentionat faptul ca viteza 4G nu poate fi atinsa decat cu terminale care asuporta acest protocol. In alta ordine de idei, la toate aceste abonamente se pot adauga extraoptiuni care aduc minute in plus sau un volum mai mare de megabyte dar care maresc costul final al abonamentului.

Avand in fata toate aceste oferte, se poate observa ca Digi Mobil are cea mai buna, ca pret, oferta in timp ce competitorii sai isi disputa diferite alte titluri.

In esenta, piata vine cu oferte atragatoare pentru toate profilurile de utilizatori fie ei persoane fizice sau juridice. Alegerea finala apartine fiecaruia in functie de interese si nevoile proprii. Clientul nu trebuie decat sa fie atent la cele oferite, sa le coreleze cu interesele sale si, intr-un final, sa faca cea mai buna alegere pentru el.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *