HTC 10

Elanul luat de companiile asiatice in ceea ce inseamna industria IT impresioneaza atat specialistii cat si utilizatorii obisnuiti. Flagship-urile companiilor din zona Asiei de Sud mai ales sunt lansate parca pe banda rulanta si mai mult decat atat vin cu specificatii tehnice din ce in ce mai performante. Lansat oficial in urma cu putin timp, HTC 10 confirma intru totul cele afirmate mai sus. Arhitectura hardware construita in jurul unui Snapdragon 820 este completata de un display QHD precum si de un sunet de foarte bune calitate. Ca bonus pentru clientii fideli si nu numai, smartphone-ul are camera frontala de 5 MP inzestrata cu stabilizare optica.

Design si Display

HTC confirma si la nivelul aspectului ca este un telefon al prezentului. Liniile deloc complicate accentueaza prin fermitatea lor o filosofie a detaliului frumos mascata de volumele care se succed intr-o fluiditate foarte eleganta. Corpul de aluminiu lasa impresia de robustete insa fara componenta greoaie  (9 mm grosime in cel mai inalt punct), este atent finisat, iar banda “metalica” ce inconjoara device-ul are un rol estetic bine nuantat dar si unul practic usor de apreciat atunci cand telefonul este tinut in  mana. Spatele este usor curbat pentru o ergonomie mai buna. In partea de sus a capacului este fixata “lentila” camerei foto si in dreapta sa gasindu-se biltul-ul dual tone. Toate celelalte facilitati si utilitati se regasesc pe partile laterale, in susul si in josul ecranului.

Htc m10

Pentru ca tot am ajuns la el, display-ul Super LCD 5 are diagonala de 5,2 inch si rezolutie QHD (2560×1440 pixeli) cu 565 ppi. Acesta este protejat de Corning Gorill Glass de generatia a 3-a. Culorile foarte aproape de nuantele lor naturale sunt puse in valoare si de contrastele bine accentuate. Unghiurile de vizibilitate sunt permisive. In partea de jos se afla butoanele fizice capacitive, cel din mijloc indeplinind si functia de senzor de amprente.

Hardware, sistem de operare si sunet

Pe chipset-ul Qualcomm Snapdragon 820 se gaseste un CPU quad-core cu 2×2,15 GHz si 2×1,6 GHz impreuna cu GPU Adreno 530. Acestea lucreaza pe o memoria RAM este de 4 GB. Capacitatea interna de stocare este de 32 GB sau 64 GB in functie de varianta aleasa, capacitate ce poate fi extinsa cu un card microSD extern de pana la 2 TB. Chiar daca modulul FM lipseste, toate celelalte dotari intalnite pe terminale de top sunt prezente.

Optimizarea realizata de inginerii taiwanezi a tuturor componentelor specifice se face simtita la nivelul sistemului de operare care este Android 6.1 Marshmallow. Interfata Sense simplificata comparativ cu versiunile anterioare permite “Androidului” sa lucreze la capacitati maximale. Cursivitatea in rulare, lipsa lag-urilor, rapiditatea cu care se deschid aplicatiile sunt caracteristici dorite de orice utilizator.

Sunetul este o adevarata exceptie pe nisa smartphone-urilor. Tehnologia BoomSound este mai activa ca niciodata, folosirea unei scheme inteligente de folosire a difuzoarelor, difuzorul de apeluri aflat deasupra ecranului si cel situat langa portul USC Type C, asigurand o redare de o fidelitate foarte buna. Folosirea castilor cu un design imbunatatit face ca sunetul marca Hi-Res sa se auda la adevarata sa valoare.

Camere

Camerele foto cu care vine HTC 10 sunt unele dintre cele mai bune camere existente pe un astfel de dispozitiv. Nu au nimic in plus sau in minus fata de alte camere. Calitatea lor rezida din calitatea pieselor din care sunt fabricate dar si din mici modificari realizate de producator. Camera principala are 12 MP cu pixeli de 1,55 microni dimensiune, cei mai mari pixeli intalniti pe o astfel de camera. Fotografiile realizate au o claritate deosebita in aproape orice conditii de iluminare si datorita diafragmei de f/1.8. Camera frontala are 5 MP cu pixeli de 1,34 microni. Ambele au stabilizare optica, un alt factor inedit.

 HTC 10 este un smartphone de top caruia i se poate atasa superlativul  “cel mai …” in multe privinte.  De data aceasta inginerii taiwanezi nu au mai lasat la voia intamplarii, permitand astfel device-ului construit de ei sa se pozitioneze fara greutate in varfurile ierarhiilor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *