Radio Original Philips

Philips, brand cunoscut si recunoscut pentru calitatea produselor sale electronice si electrocasnice, le propune nostalgicilor unor vremuri de mult apuse o reinterpretare a unui succes al anilor `50 ai secolului trecut, aparatul de radio Phileta 254, transformat in actualul Radio Original Philips ORT xxxx. Fidelitatea si puterea sunetului, claritatea receptiei, robustetea si simplitatea in utilizare au cucerit pe multi dintre bunicii si chiar parintii nostri in acei ani frumosi. Un aparat de radio care a facut istorie vine astazi cu aproape aceeasi linie de design insa cu functii si facilitati de ultima ora. Gama actuala de aparate de radio cuprinde mai multe versiuni, noi indreptandu-ne atentia spre modelul cu codul ORT 7500/10, cel mai apropiat, ca forma, de predecesorul sau din anii `50.
Design
In primul rand trebuie remarcat aerul retro pe care il degaja device-ul. Pentru iubitorii de istorie moderna, liniile elegante ale Phileta 254 au starnit valuri de simpatie inca de la primele aparitii. Astazi Philips incearca sa reaprinda pasiunea cu aceleasi detalii, usor stilizate. Colturile curbate, liniile ferme dar delicate isi continua neintrerupt cursivitatea. Carcasa de bachelita are un finisaj deosebit care imita lemnul si se incadreaza intre dimensiunile 32,5x18x17 cm (lxAxI). Panoul frontal inalt este ocupat in proportie de doua treimi de difuzoare, frumos mascate de o placa dintr-un material interesant, iar treimea inferioara este dedicata celor doua pseudopotentiometre de volum in partea dreapta si de reglare a scalei in partea opusa. Finisajul lor este foarte aproape de perfectiune, tradand totusi epoca in care ne aflam. Intre ele se afla afisajul digital, care pe langa frecventa mai indica si ora intr-un format vizual accesibil si in conditii de iluminare redusa. In partea de jos, in fata panoului frontal se gaseste suportul de andocare in care se fixeaza un terminal mobil Apple. Logo-ul brand-ului este inserat la loc vizibil pe acest suport. In partea din spate se afla un panou tehnic care contine o mufa Jack de 3,5 si un port USB 2.0, necesare pentru o conectivitate extinsa. Culoarea de prezentare este un rosu intens in timp ce pe partea fata negrul impresioneaza si contrasteaza placut. Insertiile argintii, culoarea specifica aluminiului slefuit puncteaza foarte bine la capitolul accente.

philleta-254
Performante
Portofoliul de specificatii este subtire in raport cu multiplele functii pe care le ofera alte radiouri prezente pe piata. Insa nu va lasati pacaliti de cuvantul simplitate. El poate fi inlocuit usor cu exclusivism. Urmasul lui Phileta are doar functia de radio FM si DAB+ la care s-a mai adaugat posibilitatea de redare a playlist-ului de pe iPad, iPhone sau iMAC. El poate memora pana la 30 astfel de posturi pentru un acces cat mai usor la preferintele voastre. Redarea colectiei de melodii stocata pe alte terminale este posibila datorita tehnologiei Bluethoot. O alta modalitate facila de conectare la aparatul ORT 7500/10 a dispozitivelor mobile sau a computerului este mufa Jack de 3,5. Un cablu dedicat este suficient pentru a auzi in difuzoare acordurile care va fac sa va simtiti bine. Legendarul sunet de care s-au indragostit generatiile anterioare de iubitori ai undelor radio melodioase este astazi posibil datorita celor doua boxe de 10 Watti fiecare si a sistemului de sunet Bass Reflex. Deosebirea majora dintre acest sistem de sunet si altele consta in adaugarea unui tub special destinat basilor care este aliniat cu woofer-ul. In felul acesta este obtinuta acusticitatea deosebita a Bass Reflex-ului. Acesta este unul dintre secratele sunetului puternic si clar al radioului Original Philips. Prin portul USB, in cazul in care conectati un dispozitiv mobil prin cablul specific, va puteti incarca telefonul sau tableta in timp ce acestea va ofera clipe de relaxare prin redarea melodiilor preferate.
Revenirea in actualitate a radioului anilor de mult trecuti prin demersul indraznet al companiei Philips reaprinde interesul pentru FM si nu numai. Chiar daca pare putin desuet sa asculti unul sau mai multe posturi de radio la birou sau acasa nu doar in masina, Radio Original Philips ORT 7500/10 este exact ce trebuie pentru a demonstra contrariul.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *